«Роги й копита» при буковинській владі

«Роги й копита» при буковинській владіНародний депутат України, член парламентської фракції партії ВО «Батьківщина» Максим Бурбак дав прес-конференцію у приміщенні товариства «Знання» у Чернівцях.

«Роги й копита» при владі

У Чернівецькій області набирає обертів великий дерибан нерухомого майна. А це є першим сигналом того, що теперішній владі уже довго тут не всидіти. І треба буде з чимось йти з Буковини. Землю, будинки, ліси у чемоданах не вивезти, отож залишається взяти готівкою. І бажано європейською чи американською. Тому наразі вигадують різні схеми для переведення будинків і земель у доляри та еври. Максим Бурбак назвав декілька «відносно чесних» способів відбирання грошей у буковинської громади.

— У 1993 році створена фірма «Інватранс», — розповів Максим Бурбак. — Це обласне комунальне підприємство з нульовим статутним капіталом. І займалося воно ремонтом та обслуговуванням автомобілів для інвалідів. Тобто «Запорожців» і «Таврій». Розміщене воно у гаражах по вулиці Енергетичній. Це підприємство заборгувало пенсійному фонду 5,7 тис. грн. Тепер обласна рада передала йому на баланс нерухомість області на суму 77 мільйонів 430 тисяч гривень. Це, зокрема, будинки по вулицях Головній, Кобилянської, Вірменській. До речі, 14-й корпус ЧНУ по вул. Кафедральній також передали підприємству-боржнику. У переліку ще є диспансер по вулиці Федьковича.

Я хотів дізнатися, що то за комунальне підприємство. Довго шукав керівництво. Не знайшов. Ходив попід гаражами, грюкав у двері. Ні директора, ані бухгалтера. Тільки табличка з назвою. Це нагадує зіц-директора Фунта із «Золотого теляти» Ільфа і Петрова.
Кажуть, коли кують коня, то й жаба лапу підставляє. Якщо обласна влада захотіла мати трохи нерухомості, то й міська не проти, говорив Максим Бурбак. Зокрема, на сесію міськради готується проект рішення про нежитлові приміщення для партій і громадських організацій. Зрозуміло, що є десятки партій, яких нема. Але їхні приміщення хочуть передати тим, хто ближче до тіла міста притулився. Навіть не гребують товариством «Знання», яке активно діє. Хочуть і його позбавити хати. І все це робиться влітку. Тоді, коли люди відпочивають, партійні боси розслаблені. Навіть голосу не подали. «Геволт!» не кричали. А йдуть на заклання як німі.

— Я не ходжу в рожевих окулярах, — продовжив нар-деп. — Тому розумію, що з цією правоохоронною системою, з цими судами правди тепер не доб’юся. Але ця влада скоро відійде. А за нею відійдуть її суди та правоохоронці. Тоді Михайлішину, Папiєву, Бурлаці та ще кільком «фунтам» доведеться відповідати. І вони будуть відповідати за усією суворістю українських законів. Бо не можна у людей красти.

5-й сектор: продано Продану

Як ми й передбачали, на Калинівському ринку почався великий переділ. П’ятий сектор — то тільки початок. Якщо вдасться зробити так, як задумав великий мерський шахіст, то весь базар скоро заплатить подвійну плату за те, за що раніше уже платив.
Будьте уважні. Слідкуйте за розвитком подій у 5-му секторі!

— Владі треба було швиденько провести реконструкцію, — розповів Максим Бурбак про те, що знав. — А планів цієї реконструкції ніхто не бачив. Тому підприємці й повстали. Вони хотіли знати, що буде далі. Бо навіть заступник міського голови пан Ротар зізнався, що не бачив ніяких планів цієї реконструкції. Я звернувся до суду, аби те рішення скасувати. І нарешті отримав план реконструкції. Та що ми бачимо?… Замість прилавків, контейнерів, робочих місць — 4 магазини. І все. А хто власник цих чотирьох магазинів? Чи будуть власниками цього майна підприємці, яким Продан пропонував у користування свої 17 контейнерів? Чи буде аукціон? Чи піде це на користь громади? Не знаю.

Але чому цей план приховали від підприємців? Чому їх обманювали, що жодного робочого місця не знищать? І насамкінець, чому МНС і водгосп не дали погодження на реконструкцію? Людям треба було сказати правду, що у них вже не буде прилавків, не буде контейнерів, а тільки 4 магазини. Можливо, для продукції з теплиць села Сеньків, де відомий олігарх вирощує помідори? Продан виступив на виконкомі і перед підприємцями. І сказав, що так нормально, пацани, голосуйте. Я тримаю на контролі.

Підприємці збирають підписи під чолобитною до Фірташа, влади і міськвиконкому.
Але те, що робить місто, — тільки квіточки порівняно з масштабами діяльності обласної влади.

Бессарабія — пуп землі буковинської

Грошові потоки тепер активно течуть по Сокирянському району.
Бессарабія стає фінансовою Меккою буковинської влади.
— Козак, голова Сокирянської РДА, добре знає табличку множення і ділення, — говорив народний депутат.— Сокирянський район розташований далеко від міста. До нього довша дорога, отож перевірити кошти, які сюди вливаються, складно. А Папiєву треба, аби всі тендери проходили через нього. Або його довірених осіб. Козак — один із них. Бо сам Папієв не дуже орієнтується в «краї, де варто жити». Недавно знизив утричі майбутні урожаї яблук.

Але скрізь є контроль, аби вчасно і справно відкати йшли через структури ПР і її членів.
Про некомпетентність влади і Папiєва засвідчують стан доріг в області, ситуація у футбольній команді «Буковина».
— Тож треба було дожити до того, аби втікати від заступника голови ФФУ… З ним ніхто з керівників області й міста не зустрівся. А команду «Буковина» знищують, – казав Максим Бурбак.

Також народний депутат розповів про те, як фронтовики влилися у ВО «Батьківщина», як налагодили працю у фракціях рад усіх рівнів. Про проблеми, які нас чекають.
— Обіцянки-цяцянки влади розбиваються об мости і дороги. У футболі — проблеми, в соціальній сфері — проблеми, у головах — проблеми. Ще не те буде. Начальник від освіти в області Михайло Бауер уже двічі застерігав учителів, що через місяць-два їм не зможуть виплачувати різні доплати за зошити і т.п. Коли на вулиці почнуть виходити голодні вчителі, лікарі та працівники соціальної сфери, тоді влада побачить, що вона наробила. Їм треба буде вирішувати проблеми. А вони не вміють і не готові. Бо це не в пісочниці гратися, які відкривали досі, а серйозні справи робити. Зараз один за одним з влади втікають ті, хто розуміє, що може статися. З міської влади таким чином втік первинний регіонал та заступник голови Тимофєєв.
Зараз за станом здоров’я залишив владу заступник голови ОДА Василь Бурлака. Він не хоче повторити шлях голови облради Василя Ватаманюка та начальника управління сільського господарства Олега Надточія, котрі померли на робочих місцях.
Цій владі настає кінець.
Петро КОБЕВКО

Від редакції. Навздогін народному депутату Максиму Бурбаку прес-служба Чернівецької обласної ради коментує його слова щодо «Інватрансу». З усього «коментарю» дізнаємося одне: «Інватранс» — це живе підприємство, не банкрут, і у 2012 році було прибутковим. Та ці слова змісту сказаного не міняють.

peredplata