Хто розмінував Чонгар і кому довіряти у ЗСУ/ Григорій Омельченко/

До вашої уваги і обговорення подаю оновлене відео «Хто розмінував Чонгар (поіменно)», згідно висновку Героя України, кавалера ордена ООН “Діяння на благо народів”, генерал-лейтенанта, Григорія Омельченка, який провів своє розслідування. Ще раз прошу вибачення за допущену помилку у попередньому відео і щиро дякую за розуміння і підтримку. Гуртуємось навколо України і ЗСУ, допомагаємо чим можемо і кожний день наближаємо нашу перемогу! Слава Богу! Слава Україні і ЗС! Слава оновленій нації і смерть ворогам!

Вчора, 11 червня, на моєму каналі вийшло відео «Хто розмінував Чонгар (поіменно)», згідно висновку Героя України, кавалера ордена ООН “Діяння на благо народів”, генерал-лейтенанта, Григорія Омельченка, який провів своє розслідування. Після виходу даного відео в інформаційний простір, мені передзвонили зі штабу ОК «Південь» і заявили, що ні Ігор Палагнюк, ні Андрій Ковальчук, які названі у відео, фактично не були причетні ні до розмінування Чонгару, ні до здачі Півдня України. Я допустила помилку і, як виявилось суттєву. У матеріалах Григорія Омельченка написано, що «Всю відповідальність за злочинну здачу Півдня України з ознаками злочинної недбалості або державної зради, що призвело до людських жертв та інших тяжких трагічних наслідків, повинні нести в першу чергу президент, верховний головнокомандувач ЗС України Зеленський, глава Офісу президента Єрмак, вище військове командування і члени уряду, які виконали його злочинний наказ (письмовий чи усний – не має значення) і розмінували загороджувальні протитанкові мінні поля біля “Чонгара”, “Каланчака”, “Чаплинки” і не підірвали мости (або їх розмінували), які з’єднували Крим з материковою частиною Україною, мости на р. Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи Херсонської області».

Перелік службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, Григорій Омельченко подав з оговоркою, що дані особи могли обговорювати з президентом Зеленським питання про розмінування мостів, на що я не акцентувала. Тому я визнаю свою помилку, і вношу відповідну поправку у попереднє відео. Приношу вибачення перед паном Григорієм Омельченком, бойовими генералами Ігорем Палагнюком та Андрієм Ковальчуком, а також прошу вибачення у глядачів, яким я через свою необачність подала не точну інформацію. Мені дуже прикро і неприємно, бо майже за 5 років моєї роботи в інформаційному просторі таку помилку я допустила вперше. Дякую всім за розуміння і обіцяю бути дуже уважною у підготовці наступних відео. Щиро дякую генералам Ігорю Палагнюку та Андрію Ковальчуку за вірну службу по обороні нашої країни, а також всім бойовим офіцерам і військовослужбовцям. Слава Богу за те, що ви у нас є! Слава Україні і смерть ворогам!

peredplata