Врятувати Юлю. Місія здійсненна?

Врятувати Юлю. Місія здійсненна?Інформація про смерть колишнього керівника управління Київської міської державної адміністрації Світлани Макеєвої, яка в 2011 році впродовж декількох місяців ділила камеру в Лук\’янівському слідчому ізоляторі з колишнім Прем\’єр -міністром України Юлією ТИМОШЕНКО, підтверджує дуже небезпечну тенденцію:
Росія, можливо, готує провокації щодо України, які можуть зірвати підписання в листопаді цього року Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Найближчі соратники Юлії ТИМОШЕНКО вказують на те, що в 2011 році обидві сусідки по камері їли продукти, які готувалися в слідчому ізоляторі. Ці продукти, на думку оточення колишнього Прем\’єр -міністра України, могли бути отруєні, що призвело до раку шлунка у Світлани Макеєвої і як наслідок, до фатального результату. Тому не виключається, що головний лідер української опозиції міг також піддаватися спробам отруєння з боку нинішньої української влади.

Дістати козир з рукава

Аналітики групи глобальної розвідки Geostrategy вважають, що ця трагічна подія, що сталася з сусідкою по камері колишнього Прем\’єр -міністра України, може мати під собою дуже серйозну політичну основу. Зокрема, мова може йти про те, що російська сторона, яка прагне всіма наявними засобами зірвати підписання цього року Угоди про асоціацію з Євросоюзом, починає застосовувати заборонені прийоми політичної боротьби.

Суть цих прийомів – створення в таких країнах як Україна провокативних ситуацій , які ведуть до людських жертв.Саме це може дати міжнародним партнерам України вагомі підстави заявляти про те, що в країні існує антинародний, злочинний режим, який фізично усуває лідерів опозиції. Відповідно, з таким режимом для Європи неможливо підписувати такі важливі документи, як Угода про асоціацію, яка відкриває можливості для вступу України, хоча і в далекій перспективі, до Європейського Союзу.

До таких радикальних кроків Москви підштовхує бажання Брюсселя, всупереч масі створеного за останні два роки негативу щодо керівництва України, підписати Угоду про асоціацію з Україною.

Коли в серпні цього року російське керівництво отримало з Берліна, Брюсселя і Парижа розвіддані про те, що Євросоюз все-таки підпише з Україною Угоду про асоціацію, люті господарів Кремля не було меж. Саме тоді й були пущені в хід козирі , які повинні були зупинити рух українського керівництва у бік Євросоюзу.

Зокрема , мова йде про початок торговельної війни з Україною . До речі , паралельно такі ж комбінації були запущені по відношенню до Молдови ( призупинився весь експорт молдавських вин до Росії ) , яка в листопаді збирається парафувати аналогічне Угоду про асоціацію з ЄС. Однак , на подив Кремля , такі дії призвели до протилежного результату.

Київ сказав про те , що шлях до Європи – його головний пріоритет . І підтвердив це ефективною роботою Парламенту , який у спішному порядку став приймати закони , необхідні для створення умов для підписання Угоди про асоціацію. Далі – більше . На тлі українсько -російської , а також російсько -молдавського і російсько – білоруської торгових воєн Євросоюз практично забув про справу Юлії ТИМОШЕНКО , яке до серпня цього року вважалося найбільшою перепоною на шляху України до Євросоюзу.

Європа , занепокоїлася тиском Росії на країни «Східного Партнерства» , відсунула справу колишнього Українського прем\’єра на другий план. Саме така логіка розвитку подій , на думку аналітиків Geostrategy , підштовхує Москву до більш радикальних дій щодо України. Адже російські стратеги розуміють , що сьогодні у Росії залишилося трохи важелів впливу на зрив підписання Україною зазначеної Угоди . Найбільш ефективний з них – це справа колишнього Українського прем\’єра. Якщо , не дай Бог , здоров\’я Юлії ТИМОШЕНКО до дати проведення саміту « Східного Партнерства» різко погіршитися – це практично на 100 % зірве процедуру підписання Угоди про асоціацію.

Саме на це можуть розраховувати російські технологи . Справедливості заради варто відзначити , що до сьогоднішнього дня персональна участь Росії в долі Юлії ТИМОШЕНКО залишається великою загадкою . Навряд чи офіційному Києву точно відомо всі хитросплетіння , пов\’язані з підписанням у 2009 році газових контрактів.

Аналітики групи Geostrategy також вважають , що факт побиття в Криму на початку вересня цього року сина колишнього Президента Автономії Юрія МЄШКОВА може також свідчити про те , що Росія сьогодні розглядає Крим як потенційний об\’єкт для дестабілізації ситуації в Україні в цілому , наслідки якої можуть ускладнити шлях Києва до Європи.

Для таких цілей також може бути використаний російський Чорноморський флот.

Офіційному Києву варто було б прийняти наступні попереджувальні заходи :
1 . Посилити охорону Юлії ТИМОШЕНКО , звівши до нуля можливості найменшого впливу з боку на її здоров\’ї.

2 . Проінформувати представників Європейського Союзу та США про можливі провокації з боку Росії щодо України , зокрема про те , що може бути розіграна карта « колишнього Прем\’єр -міністра України ».

3 . Провести з самою Юлією ТИМОШЕНКО субстантівную зустріч, під час постаратися знайти взаємоприйнятну формулу подальшого існування по лінії « Влада – ЮВТ ».

Це , по-перше , дозволить Юлії ТИМОШЕНКО зрозуміти всю серьйозно моменту , коли заради досягнення Москвою політичної мети може бути заплачена найвища ціна – її власне життя . По-друге , допоможе обом сторонам конфлікту розблокувати глухий кут , в якому більше двох років прибуває лідер української опозиції і існуюча влада .
Джерело: Geostrategy.

peredplata