СБУ повідомила про підозру буковинцю, який переховується в рф і веде звідти підривну діяльність проти України

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність буковинця, який перебуває на території рф і активно поширює антиукраїнські матеріали.

За даними слідства, уродженець міста Сторожинець ще у 2014 році виїхав до російської федерації. Після тимчасової окупації Криму та територій Донецької і Луганської областей, зловмисник почав активну проросійську пропагандистську діяльність.

Про це повідомляє Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Зокрема, інтернет-агітатор створив та адмініструє у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» спільноти «пехотинцы путина» і «Буковина – Святая Русь». Він систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що в Україні живуть «фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично» та «розганяв» інші наративи кремля.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисник активізував свою діяльність і систематично закликав до агресивної війни, знищення українців та держави Україна загалом. Поруч із тим, він президента рф путіна возвеличував як «збирача земель російських» та виправдовував і підтримував його загарбницькі дії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

Наразі він переховується від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місця перебування та проводять заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

 

peredplata