Коксу та Кваснєвському сподобався закон Лабунської про лікування засуджених

Спостерігачі від Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Пет Кокс вважають законопроект депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.
Про це сказано в заяві спостерігачів, переданій агентству \”Інтерфакс-Україна\” представництвом Євросоюзу в Україні в четвер.

Коксу та Кваснєвському сподобався закон Лабунської про лікування засуджених

\”Наша місія вивчила всі законопроекти з лікування засуджених за кордоном. Ми дійшли висновку, що законопроект Лабунської являє собою кращу основу, на якій слід створювати та шукати необхідний консенсус між проурядовими та опозиційними партіями\”, – сказано в заяві.

Спостерігачі вивчили всі законопроекти з приводу лікування засуджених осіб за кордоном і звернулися з проханням до українських політиків докласти максимум зусиль для того, щоб вирішити це термінове питання, \”якомога швидше\”.

\”Ми закликаємо і проурядові, і опозиційні партії у Верховній Раді докласти всіх зусиль для досягнення консенсусу щодо подальших законодавчих кроків і зробити це якомога швидше\”, – зазначили Кокс і Кваснєвський за підсумками свого 24 візиту до України і зустрічей з керівництвом країни, а також з екс-прем\’єром Юлією Тимошенко та лідерами опозиції.

Як відомо, 22 жовтня Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув\’язнений не досяг повного лікування.

Цим же документом вона пропонує, щоб суд одночасно прийняв рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу.
УП

peredplata