Паралельно з Чернівцями, проєвропейський мітинг під егідою влади провели і в Кишиневі

Паралельно з Чернівцями, проєвропейський мітинг під егідою влади провели і в КишиневіНа стотисячному мітингу в Кишиневі взяли проєвропейську декларацію. Стільки людей на центральній площі Кишинева не було з моменту Великого національного зборах 27 серпня 1991 року, коли була проголошена незалежність Молдови.

Більше ста тисяч учасників мітингу на площі Великих національних зборів у Кишиневі проголосували за ухвалення декларації на підтримку курсу європейської інтеграції .

\”Ми вимагаємо від уряду протистояти зовнішньому і внутрішньому тиску, щоб продовжити курс інтеграції до Європейського Союзу. Ми твердо переконані, що місце Молдови – у сім\’ї європейських народів, ми виступаємо за впровадження європейських стандартів, демократію і процвітання. Ми цінуємо підтримку партнерів у процесі європейської інтеграції. Майбутнє Молдови вирішується зараз!\” – йдеться в декларації.

За оцінками організаторів з правлячої Коаліції проєвропейського правління, у маніфестації взяло участь більше ста тисяч людей – прихильників Ліберально -демократичної, Демократичної та Ліберально – реформаторської партій.

Організатори закликали учасників маніфестації відмовитися від партійної символіки і прийти на мітинг з європейською символікою. Таким чином, люди несли лише прапори Республіки Молдова та Євросоюзу, а також гасла на підтримку європейської інтеграції.

За оцінками спостерігачів, стільки людей на центральній площі Кишинева не було з моменту Великого національного зборах 27 серпня 1991 року, коли була проголошена незалежність Молдови.

Тим часом, опозиційна Партія комуністів звинуватила владу в тому, що вони організували приїзд людей у Кишинів, використовуючи адміністративні ресурси. За їх даними, всі райони і підприємства делегували людей, які були організовано доставлені до Кишинева на автобусах і навіть на додаткових поїздах.

Протягом цього тижня багато організацій, політичних партій, діячів культури висловлювали свою підтримку даної акції, яка проводилася в неділю, 3 листопада, в центрі столиці республіки. Мітинг організований напередодні наміченого на кінець листопада вільнюського саміту \” Східного партнерства\”, на якому Молдова повинна парафувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. За матеріалами: Інтерфакс

Джерело – Дзеркало тижня

peredplata