Програма візиту Президента Януковича і Патріарха Кирила в Чернівц

Програма візиту Президента Януковича і Патріарха Кирила в ЧернівцПрезидент Янукович і Патріарх Кирило проведуть переговори в Чернівцях. На Буковині глава РПЦ пробуде два дні, розповіли \”Комсомольській правді\” в Обласній державній адміністрації Чернівецької області. Прилетить Кирило у суботу, 1 вересня, о четвертій годині дня.В аеропорту його зустріне керівництво області і тут же патріарх дасть прес-конференцію. О п\’ятій годині вечора в Чернівцях Кирило проведе Всенощну в Свято-Духівському кафедральному соборі у Чернівцях, а потім відправиться в пансіонат \”Сонячна долина\”. Там святійший буде відпочивати.Швидше за все, патріарха розмісити в номері \”Супер люкс\”, площею 105 квадратних метрів з меблями з натурального дерева

У другій день -2 жовтня – глава РПЦ вже о дев\’ятій годині ранку прибуде на освячення Свято-Троїцького собору в селі Банчени.Там він відслужить літургію, зустрінеться з місцевим духовенством. Свято-Троїцький собор Свято-Вознесенського монастиря відкрито всього в 1998 році. Тут зберігаються частки Животворящого Древа Хреста, мощі преподобних Серафима Саровського, Варвари.У 2004 році, з нагоди 10-річного ювілею монастиря, сюди приїздив тоді ще прем\’єр-міністр Віктор Янукович. На цей раз Янукович, тільки вже в якості президента, теж приїде в монастир.

Планується, що глава держави і глава РПЦ відвідають притулок для дітей, який заснував протоієрей Михайло Жар (нині настоятель монастиря). Це дуже дивне місце і, на жаль, єдине в Україну. Монах всіх своїх вихованців вважає своєю сім\’єю і побудував для них три будинки.У синьому живуть хлопчики, в жовтому – дівчатка,а в рожевому – ВІЛ-інфіковані діти. А в неділю відкриється ще один корпус притулку – для дітей інвалідів. Янукович і Кирило візьмуть участь в урочистостях.

На цьому візит Кирила в Україну закінчиться. О третій годині дня планується відліт Кирила до Росії. Варто сказати, що за останній рік – це вже буде третій візит глави РПЦ в Україну. До цього він був в середині вересня в Луганську, а перед цим літом в Києві на святкуванні Хрещення Русі.

Крім того, в неділю заплановані двадцятихвилинні переговори Віктора Федоровича і Кирила.Тема переговорів не розкривається.

– Хоча митрополит Володимир, глава української православної церкви Московського патріархату зараз хворий, та й вік у нього шанобливий, не думаю, що Кирило і Янукович будуть говорити про нову кандидатуру митрополита київського, – заявив релігієзнавець Костянтин Матвієнко.- Цей візит Кирила в Західну Україну показовий. Так він намагається показати, що сили Російської православної церкви на Буковині міцні, незважаючи на те, що багато жителів області є прихожанами або Української православної церкви Київського патріархату, або Румунської православної церкви.Тому ніяких серйозних рішень очікувати від переговорів Януковича і Кирила не варто.

Джерело[url=http://bukovina.biz.ua/news/18904]

peredplata