Довганич проти Продана

Довганич проти Продана  Ще не встиг добре всістись на по саду керівника «Буковинської книги» Віктор Довганич, як розпочав бурхливу діяльність. Будучи тільки виконуючим обов’язки директора, він вже почав прибирати до рук те, що Продан (за словами нардепа Геннадія Москаля, Василь Сафронович є офіційним «смотрящим» у нас на Буковині) вважав не його.

Першим кроком стало переведення приміщень усіх книжкових магазинів (а з ними й магазин «Наочне приладдя» з вулиці Ломоносова, 4) з власності громади міста у власність області. Тобто «Рідне місто», яке останніми тижнями вважає себе господарем Чернівців, втрачає нерухомість, яку потугами Довганича передано Партії регіонів, котра вважає себе ґаздинею області.

«Рідному місту», очільнику Чернівців Віталію Михайлішину, його раднику та члену міськвиконкому Василю Продану зненацька і миттєво завдано удар. Тому вони досі не можуть оговтатися і мовчки терплять.

На цьому бурхлива діяльність Довганича не припинилась. З приміщення магазину «Технічна книга» по вулиці Кобилянської вивезені книги. Кажуть, що там буде чергова питейна точка. Сам в.о. директора говорить про літературне кафе, де за чашкою кави можна буде читати книги і «сперечатися про Карла Крауса», проводити постійні інтелектуальні дискусії, котрі б уранці починались з нової теорії естетики, яку б до вечора остаточно відхилили.

А «Технічну книгу» Довганич готує перевести до магазину «Наука» по вулиці Заньковецької. Туди ж підуть «Здоров’я» та інші тематичні книгарні.
Залишиться тільки магазин «Лучаферул» з продажем світової літератури і «Букініст» з Мариною Лібановою. А ще Довганич обіцяє найближчим часом розпочати реконструкцію магазину «Художня книга» по вулиці О. Кобилянської.
Ой, наробить він рейваху в книжковій торгівлі… Цікаво, що на це скаже товариш Продан?
Петро КОБЕВКО
Світлина Buknews

peredplata