Чернівецькі податківці відстояли в судах 52,5 млн. бюджетних гривень

Протягом десяти місяців поточного року чернівецькі податківці направили до судів 355 позовних заяв на загальну суму понад 54,3 млн. грн. З них на користь ДПІ у м. Чернівцях вирішено 304 справи (з урахуванням залишку минулих років) – 85,6 % від загальної кількості, розглянутих справ. Платники податків виграли 4 справи на суму 7, 5 млн. грн. Про це повідомляє інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівці.

Юристи міської податкової зуміли відсудити на користь бюджету більше 52,5 млн. грн., що становить майже 97% від загальної суми розглянутих позовів. Минулорічний показник ця сума перевищує на 12,6 млн. грн. Крім того, впродовж 10-ти місяців цього року судами задоволено 85 позовів міндоходівців про стягнення заборгованості перед бюджетом за рахунок майна боржників на суму 34,8 млн. грн.

За словами начальника ДПІ у м. Чернівці Ярослава Городенського, податкові юристи і надалі максимально відстоюватимуть інтереси держави, фахово підходячи до кожної справи, що направляється до суду. Але головна задача податківців полягає у тому, щоб врегулювати усі спірні питання, які виникають з платниками податків, не доводячи їх до суду. Саме таку мету передбачає нова стратегія претензійної роботи міндоходівців у вирішенні податкових спорів.

peredplata