Вирок Тимошенко винесуть без депутатів і громадськості

Суд прийняв рішення закрити процес справи проти Юлії Тимошенко на стадії винесення рішення для всіх окрім журналістів. Відповідне рішення суддя Родіон Кірєєв оголосив по завершенні стадії реплік в дебатах.

За словами Киреєва, присутні в залі суду громадяни і депутати систематично порушують порядок проведення засідання гучними вигуками з місця, оплесками і т.д..

\”Враховуючи це, суд приймає рішення, що під час оголошення рішення крім учасників процесу в залі можуть бути тільки представники ЗМІ, які попередньо зареєструються на вході\”, – заявив Кірєєв.

Він також нагадав про своє попереднє рішення щодо дозволу на фото- і відеофіксацію цього засідання.

У свою чергу сторона захисту робить заяву на дії головуючого. Після цього в суді повинен виступити Тимошенко з останнім словом.

Захист вважає, що своїм рішенням Кірєєв обмежила перебування в залі суду громадян, які за Конституцією мають право перебувати в залі судового засідання, якщо це засідання не є закритим.

Захист Тимошенко підкреслила, що такі дії Киреєва є порушенням конституційних прав громадян і норм кримінально-процесуального законодавства. Захисники нагадали, що за Конституцією судові процеси повинні бути відкритими, публічними і прозорими.

Суддя Кірєєв закінчив стадію дебатів і реплік і вирішив перейти до стадії винесення заключного слова.

Екс-прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що до цієї стадії вона не готувалася і попросила дати час хоча б до понеділка для підготовки. Однак Кірєєв оголосив лише двогодинний перерву до 14:00.

Нагадаємо, сьогодні триває судовий розгляд справи колишнього прем\’єр-міністра України, лідера партії \”Батьківщина\” Юлії Тимошенко. На цьому засіданні відбувся обмін репліками сторін процесу.

27 вересня суд у справі Тимошенко перейшов до дебатів, відхиливши її клопотання захисту про відновлення судового слідства у справі проти неї. Звинувачення попросило для Тимошенко покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Генеральна прокуратура України звинувачує Тимошенко в перевищенні службових повноважень при укладанні газових контрактів з РФ в 2009 році, ніж державі було завдано збитків на суму більше 1,5 млрд грн. Суд почав розгляд \”газового справи\” 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко була арештована.

peredplata