Москаль – Азарову:\”Хто проти?\”

Москаль - Азарову:"Хто проти?"Звернувся до Азарова.

Спираючись на нормативно-правові акти України, прошу надати таку інформацію, яка буде донесена до моїх виборців через засоби масової інформації:

1. ким конкретно з членів КМ України чи першим віце-прем’єром, чи віце-прем’єрами, чи вами особисто було підготовлено проект розпорядження КМ України № 905-р від 21.11.2013 року;
2. як проходив процес візування зазначеного документу;
3. ким конкретно було завізовано проект даного розпорядження, в тому числі із зауваженнями;
4. хто з членів КМ України відмовився візувати проект даного розпорядження;
5. чи був даний проект розпорядження включений до порядку денного засідання Кабінету міністрів України;
6. чи обговорювалося дане питання на засіданні Кабінету міністрів України;
7. прошу вказати поіменні дані про результати голосування за даний проект розпорядження Кабінету міністрів України — хто голосував “за”, хто “проти”, хто “утримався”.
8. прошу повідомити, хто з членів Кабінету міністрів України, віце-прем’єрів був відсутній на даному засіданні Кабінету міністрів та вказати причину їх відсутності;
9. прошу надати стенограму засідання КМ України, на якому розглядалося дане питання.

Згідно з п. 3 статті 6 Конституції України, Президент України “представляє державу у міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України”.
З огляду на вищезазначені конституційні норми, прошу також повідомити:

10. чи було дане питання узгоджено з Президентом України.

Згідно з ст. 106 Конституції України, “Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам”.
Якщо дане питання КМ України не було узгоджено з Президентом України, то дії Кабінету міністрів України можна інтерпретувати, як перевищення своїх повноважень та втручання в конституційні повноваження Президента України.

Одночасно прошу підготувати й інформацію щодо підготовки проектів актів Кабінету Міністрів України, процедура яких передбачена статтею 51 Закону України “Про Кабінет Міністрів України”.

Геннадій Москаль, народний депутат України

peredplata