Чернівецька міськрада показала своє справжнє обличчя

Чернівецька міськрада показала своє справжнє обличчя
ЗАЯВА
ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
ПАРТІЇ ВО «БАТЬКІВЩИНА»

Чернівецька міськрада, попри улесливі запевнення її секретаря В.Михайлішина, наполягає на обмеженні діяльності Чернівецького Євромайдану шляхом заборони встановлення наметів. Не минуло й двох днів, як представник Михайлішина оголошував на Євромайдані звернення «керманича», в якому той запевняв, що його позов до суду стосувався винятково наметів з політичною символікою – мовляв, аби не політизувати молодіжний рух. Він обіцяв всіляко сприяти молоді, аби їй було зручно протестувати. Навіть два біотуалети встановив.

Не минуло й дня, як Михайлішин чемно дозволив молодіжним лідерам зачитати своє звернення щодо євроінтеграції на сесії, навіть прийняти його і вивісити прапор Євросоюзу на Ратуші. Створивши умови для «випускання пари» вчора, сьогодні міська влада подала апеляцію на рішення місцевого суду і наполягає на забороні наметів на площі.

Сьогодні виконком Чернівецької міськради подав апеляційну скаргу до Вінницького апеляційного адміністративного суду на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду, яке не підтримало вимогу міськради про заборону наметів на акції протесту. Просить скасувати рішення місцевого суду і підтримати вимоги міськвиконкому.

Не всіх мітингувальників вдалося заколисати солодкими словами. Не дарма відповіддю Євромайдану на зачитане звернення секретаря міськради стало дружне скандування «Ганьба Михайлішину!» Але тим, хто йому повірив, сьогодні відкрилися очі! Ось воно – справжнє лицемірство, ось вона – брехня і обман. Багато хто з молодих людей вперше зіткнувся з такою підступністю. Хочеться лише закликати молодь до пильності. Будьте уважні, остерігайтеся лицемірної влади!

Вінницький апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за скаргою. Це означає, що наразі намети можуть стояти і далі. Хоча потреба в них не така вже й гостра: сьогодні Чернівецький Євромайдан оголосив мобілізацію на Київ. Тож нехай начувається влада. Молодь – це максималісти, вони зрад не прощають.

peredplata