Звернення депутатів партії регіонів та позафракційних депутатів до президента, прокуратури та буковинців

Відбулись збори депутатів фракції Партії Регіонів та позафракційних депутатів, на яких було прийнято звернення до Президента України, Генеральної прокуратури України та жителів Чернівецької області наступного змісту:

ЗВЕРНЕННЯ
зборів депутатів фракції Партії регіонів та позафракційних депутатів Чернівецької обласної ради шостого скликання до Президента України та Генеральної прокуратури України, жителів Чернівецької області

Ми, депутати Чернівецької обласної Ради висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу загострення суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні впродовж останніх днів, і має тенденцію до подальшої ескалації. З огляду на це, усвідомлюючи свою відповідальність перед жителями Чернівецької області, ми прагнемо підтвердити репутацію Буковинського краю як багатонаціонального, традиційно стабільного та політично врівноваженого регіону України, та засуджуємо насильницькі дії щодо учасників мирних зібрань громадян України.

Ми підтримуємо політику Президента України щодо прискорення процесу зближення України з Європейським Союзом, вважаємо обґрунтованими та зваженими дії Президента та Уряду України, спрямовані на збереження економічної та політичної стабільності в державі, прагматичне відстоювання національних інтересів з метою підвищення життєвого рівня громадян

Дотримуючись притаманних нашим землякам якостей толерантності та поміркованості, керуючись демократичними цінностями та з метою збереження громадянського миру і спокою на українській землі, звертаємось до:

1. Президента України В.Ф.Януковича з підтримкою курсу євроінтеграції та закликаємо вжити невідкладних заходів щодо недопущення застосування силових методів стосовно мирних зібрань громадян.
2. Генеральної прокуратури України – оперативно провести належне розслідування силових конфліктів, що відбулись у місті Києві 30 листопада та 1 грудня 2013 року, з метою покарання винних у перевищенні службових повноважень, проявів хуліганства і недопущення повторення подібних ситуацій.
3. До жителів Чернівецької області – зберігати громадський мир та спокій, запобігати проявам протиправних дій та провокацій.

03 грудня 2013 року м. Чернівці

Джерело: Прес-служба облради

peredplata