Президент ЄП не бачить можливості далі співпрацювати з українською владою [відео]

Президент ЄП не бачить можливості далі співпрацювати з українською владою [відео]Українська тема стала однією з головних на дводенному саміті Євросоюзу в Брюсселі. В зустрічі беруть участь лідери всіх країн-членів ЄС і чільники організацій, які входять до структури або тісно співпрацюють із Європейським союзом. 5 канал.

Після завершення першого дня переговорів на прес-конференціях відразу кілька відомих європейських політиків прокоментували ситуацію навколо України.

Мартін Шульц, президент Європарламенту: «Як можна працювати із владою, яка замість підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, взяла у Росії величезний кредит і домовилася про непрозору знижку на газ? Моє послання до українського уряду таке: можливо, цього буде достатньо до дві тисячі п’ятнадцятого року. Але вам потрібна довгострокова стратегія. І ми переконані, що в такому разі Україні краще бути з Європою, ніж без. Зі свого боку, поки не відмовляємося від ідеї зближення Києва з європейським вектором».

Андерс Фог Расмуссен, генеральний секретар НАТО: «Ми спостерігаємо більш жорстку позицію Росії щодо України. Необхідно наголосити, що Київ має право вільно обирати собі союзників. Якщо є тиск, то цей принцип порушується. Я вважаю, що Кремль тисне на Україну та інші країни Східного партнерства».


Джерело

peredplata