Замовником нападу на Чорновол міг бути Медведчук

На другому місці після першого можливого замовника нападу на активістку Тетяну Чорновол – Сергія Кусюка – може бути Віктор Медведчук.

Про це в ефірі Hromadske TV заявив чоловік Чорновол Микола Березовий.

Замовником нападу на Чорновол міг бути Медведчук

\”Якщо пріорітети розставляти – Тетяна багато про нього писала… І він – на другому місці після Кусюка міг би бути замовником нападу. Чому – бо це людина кровно зацікавлена в тому, щоб загнати її в куток. Це абсолютно вписується в ту діяльність, яку веде Медведчук з Росією – ізоляція нас від Заходу і загон до \”Тайожного союзу\”. З іншого боку таке замовлення вирішило б задачу \”власної помсти\” – бо перед цим був візит до Медведчука, де Тетяна написала \”Майдан відбере твою хату\”. А ми знаємо, як Медведчук реагує на такі події\”, – зазначив Березовий.

Також він зазначив, що версія за участю Віталія Захарченка теж називалась.

\”Чому – бо це зараз біда держави. Якщо подитивитися – Янукович, Захарченко, Клюєв, Ахметов, Колесніков – ці люди по суті піднялися, бо в своїй діяльності йшли по трупах. І про це свідчать розслідування Тетяни\”, – додав чоловік Чорновол.

Разом з тим, на його думку, п\’ятьох затриманих підозрюваних, яким суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою\” будуть виводити з-під удару, щоб вони не здали замовників\”.

\”Чому у них раптом виникло завдання \”вбити\”? Я наполягаю – це не було завдання залякати. Це було завдання вбити. Такі удари в скроню, які наносилися – мають лише одну мету – вбити. З другого боку – її били у непритомному стані – кров потрапила у легені, і не було рефлексу. Тобто – коли вода потрапляє у легені – людина кашляє. Тут такого не було\”, – заявив Березовий.

\”Слідство буде вестися так, щоб надати максимальне алібі виконавцям. Міліція вже зараз напускає багато пилу, називаючи замовниками ледь не партію УДАР. Треба дуже фільтрувати (те, що зараз заявляє МВС) – вони хочуть нас примусити мислити в тій парадигмі, яку вони вибудовують: розставили нам вишки – \”мажори\”, УДАР – замовники і т.і. Це коло, яке вибудовує МВС – має на меті одне завдання – прикрити замовників\”, – зазначив чоловік Чорновол.

\”А ми чітко бачимо – це був замах на вбивство. І цю люди скоїли напад тому, що чітко знали – Чорновол в машині буде одна\”, – зазначив Березовий.

Українська правда

peredplata