Підсумки року з Ігорем Буркутом на VIRNA Розмова Наживо

Підсумки року з Ігорем Буркутом на VIRNA Розмова Наживо

– Євромайдан – це подія європейського масштабу (подія року не тільки України, а й Сх.Європи). але його причини зароджувались ще в 90-х, коли формувалась кланова напівфеодальна система управління державою. на Євромайдані є справжні священики (головне – люди і Бог напротивагу попівським грошам) і справжні офіцери, для яких офіцерська честь не порожнє слово.

– повинен з\”явитись новий лідер (аналогія з тим, як виринув неочікувано-негадано Махно). але яким він буде і які дії будуть в тому числі людей, яких він за собою поведе, залежатиме від ситуації. наразі влада різними методами давить, не даючи висунутись різним лідерам, та й опозиція не хоче допускати нових лідерів.

– російська традиція – реформи нікому не дали завершити. всі реформатори погано закінчували. і Росія ще до розпаду СРСР готувалась до \”аншлюсу\” України.

– цікава теза щодо візиту Лаврова в Чернівці на початку січня. то була демонстративна річ, аби показати сусіднім державам Румунії і Молдові, у яких є свої плани, в тому числі щодо Буковини, що Росія стане на захист цих земель у разі посягань на них.

– безголовими Чернівці ще будуть довго. а результати безголовості уже видно, а особливо на початку Євромайдану. (також була теза про те, що львівський мер Садовий може потужно про себе заявити в 2015 році). а новому складу ради доведеться довго розбиратись, хто скільки і де поцупив майна громади міста.

– всі всіма маніпулюють

– призначення на посади керівні в регіони представників одного іншого регіону (Донецька) небезпечно в першу чергу для самого цього регіону.

– головне зараз, аби не пролилась кров і не було громадянської війни. і цим користаються ті, хто хоче розділу України. але Україна єдина в своєму різноманітті. Чернівці відмінні від Донецька і це добре. цим Україна і цікава.

– в 14 році треба налаштуватись на важку і кропітку роботу, аби будувати Європу в Україні (не тільки матеріально, а й духовно). \”не треба лежати на дивані і чекати, поки банан впаде до рота. треба за цей банан боротися\”. ми повинні показати, що з нас не можна вити мотузки.

peredplata