Жорстокий вбивця з Глибоччини отримав 13 років

Жорстокий вбивця з Глибоччини отримав 13 років Апеляційним судом Чернівецької області від 4 листопада 2010 року жителя смт.Глибока І.Г. визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.115 (п.п. 4,6) КК України, і призначено йому покарання у вигляді 11-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Глибочанин з особливою жорстокістю убив свою колишню дружину, з якою тривалий час перебував у неприязних стосунках на ґрунті спірних питань, що стосуються розподілу нерухомого майна після розірвання шлюбу. Він наніс їй по голові та тулубу лезом штикової лопати понад 26 цілеспрямованих ударів.

На вказаний вирок державним обвинувачем внесено касаційну скаргу, в якій ставилося питання про скасування даного вироку суду у зв’язку із м’якістю призначеного судом покарання, яке не відповідало ступеню тяжкості скоєного злочину та особі засудженого.

Ухвалою колегії суддів Судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого Суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від 01.02.2011 року касаційну скаргу державного обвинувача задоволено. Вирок Апеляційного суду скасовано. Дану кримінальну справу було направлено на новий судовий розгляд. За наслідками нового судового розгляду згідно з вироком Глибоцького районного суду Чернівецької області І.Г. визнано винним за тією ж статтею Кримінального кодексу та призначено покарання у вигляді 13-ти років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata