Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу аплодує українцям стоячи

Президент Європейської комісії Жоззе Мануель Баррозу вважає, що найбiльш важливі події Вільнюського саміту « Східного партнерства» відбулися на вулицях Києва.

Про це він заявив сьогодні під час сесії Європарламенту в Страсбурзі , беручи участь у дебатах за результатами литовського президентства в ЄС.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу аплодує українцям стоячи

« На вулицях Києва пройшли найважливіші моменти Вільнюського саміту. Це було не в Вільнюсі, а на вулицях Києва. Ми побачили Європу в її найбільшої популярності », – сказав Президент Єврокомісії.

Він підкреслив , що мирні акції на підтримку європейського шляху розвитку України підтверджують важливість цінностей ЄС не тільки для європейців.«Коли у нас зараз стільки людей , розчарованих у ЄС, я думаю побачити так багато молодих і не тільки молодих людей , замерзаючих на вулицях Києва, і тримають так високо прапори ЄС – це підтверджує, на скільки важливим є ЄС, його цінності не тільки для нас , тут в наших країнах -членах , а й для решти світу », – сказав Ж. М. Баррозу.

Україна та ЄС вели переговори про угоду про асоціацію з 2007 року. 21 листопада 2013 український уряд заявив про призупинення роботи над підписанням угоди, що планувалося здійснити під час Вільнюського саміту « Східного партнерства» ЄС 28-29 листопада. Й вiд того часу в Україні тривають мирні акції протесту проти такого рішення офіційного Києва.

Ростислав Демчук,
Страссбург

peredplata