Виліт Романчука та Білодід, Харлан — в 1/8 фіналу. Онлайн третього дня Олімпіади-2024

Емоції Дар’ї Білодід після вильоту з Олімпіади. EJU

“Звинувачуватиму себе до кінця життя”. Олексій Середа — про помилку та результат фіналу Олімпіади-2024 у стрибках у воду

“[Зробив] дуже маленький крок уперед. На попередній Олімпіаді я був шостий, тепер — пʼятий. Результатом не задоволений. Зробив помилку на пʼятому стрибку з коефіцієнтом складності 3.7. Зробив на пʼять балів. Ну, що сказати… Дурень. Була травма, але для мене це не виправдання. Я готувався, на розминці в мене інколи цей стрибок виходив. Звичайно, я готувався трохи менше, ніж інші, але все одно я так себе не можу виправдати. Просто “лопушара”. Ну, по факту”.

Перші слова Михайла Романчука після неподоланої кваліфікації на 800 м вільним стилем:

“Не знаю, що сказати. У повному розпачі. Це не те, для чого готувався, для чого увесь рік пропрацював. Більше нічого сказати не можу. Слів просто немає.

Було дві дистанції, вже одна залишилася. Треба зробити висновки, чому воно так і підходити з “холодною” головою до 1500 м”, — сказав Романчук в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Михайло Романчук не пройшов у фінал 800-метрівці вільним стилем. Він проплив свій заплив останнім (за 7:49.75 хвилин) — загалом це 17-й результат у кваліфікації.

Романчук — бронзовий призер Олімпіади-2020 на 800 м вільним стилем. Після вильоту на цій дистанції він змагатиметься за вихід у фінал на 1500 м вільним стилем, кваліфікація відбудеться у суботу, 3 серпня.

Україна фінішувала п’ятою у синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки серед чоловіків на Олімпіаді-2024.

Пара Олексія Середи та Кіріла Болюха програла третьому місцю трохи менше 10 балів.

«Золото» виграв Китай, «срібло» – Велика Британія, а «бронзу» – Канада.

Олена Кравацька вилетіла з Олімпіади-2024 у фехтуванні: в 1/16 фіналу поступилася другій сіяній Емурі Місакі з різницею в один удар.

На турнірі залишилася лише одна українка, Ольга Харлан.

Дар’я Білодід вилетіла з Олімпіади-2024: заробила три “шидо” у сутичці проти японки Фунакабо на стадії 1/8 фіналу.

19-річна плавчиня Ніка Шарафутдінова дебютувала на Олімпіаді-2024, але не пройшла у півфінал 100-метрівки на спині. За результатами кваліфікації вона стала 22-ю.

Українські веслувальники Станіслав Ковальов та Ігор Хмара пройшли у півфінал легкої парної двійки на Олімпіаді-2024. Вони стали другими у своєму втішному заїзді.

 

Півфінал за участі Ковальова та Хмари відбудеться у середу, 31 липня.

Аліна Комащук припинила виступи на Олімпіаді-2024 у першому ж матчі — поступилася кореянці Джон Хайон — 15:8.

Аліна Комащук розпочинає Олімпіаду-2024 матчем проти представниці Республіки Кореї Джон Хайон!

Ольга Харлан пройшла перший раунд Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях – 15:9 у поєдинку проти японки Фукушіми. Далі – 1/8 фіналу для Ольги.

5 секунд тривала сутичка Дар’ї Білодід! Українка виконує прийом на оцінку іппон і виграє! Проходить далі на Олімпіаді-2024!

Наступною суперницею Білодід стане японка Фунакубо.

Ольга Харлан розпочинає свою п’яту Олімпіаду матчем проти японки Шихомі Фукушіми!

Старт ранкової сесії сутичок у дзюдо на Олімпіаді-2024! Дар’я Білодід розпочне змагання шостою на маті №1, її перша суперниця — представниця Тирибати, Нера Тібва.

Олена Костевич та Віктор Банькін не пройшли до фіналу мікст стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м. У кваліфікації вони показали 13-й результат.

Костевич — бронзова призерка Олімпіади-2020 у міксті стрільби з пістолета на 10 м, три роки тому вона здобула нагороду з Олегом Омельчуком.

У другому раунді разом з Кравацькою стартуватимуть ще дві українки, Ольга Харлан та Аліна Комащук.

  • 11:25. Ольга Харлан — Шихомі Фукушіма (Японія)
  • 11:50. Аліна Комащук — Джон Хайон (Республіка Корея)
  • 12:40. Олена Кравацька — Місакі Емура (Японія)

Олена Кравацька пройшла до наступного раунду у фехтуванні на шаблях: перемогла алжирку Бодіаф 15:8!

У наступному раунді Кравацька протистоятиме японці Емурі Місакі, другій сіяній. Тоді ж виступи розпочнуть й Ольга Харлан та Аліна Комащук.

Олена Кравацька веде у матчі проти алжирки Будіаф — 8:6! Для перемоги українка має досягти позначки у 15 ударів.

Найважливіші події другого дня Олімпіади, включно з трьома перемогами українок у тенісних матчах та поверненням на Ігри зірки спортивної гімнастики – дивіться у дайджесті Олімпіада за 500:

 

Француженка Паулін Ферран-Прево оголосила про завершення кар’єру в маунтенбайку після здобуття дебютного олімпійського “золота” на домашніх Іграх.

Протягом кар’єри 32-річна Ферран-Прево поєднувала виступи в численних велоспортивних дисциплінах: окрім маунтенбайку, ставала чемпіонкою світу з велокросу, шосейних та гравійних перегонів.

“Останні кілька місяців я була як робот, перебувала у своїй «бульбашці», ні з ким не розмовляла. Просто тренувалася, їла та спала. Тепер [відчула] всі емоції, які тримала в собі кілька місяців. Гадаю, я плакатиму ще тривалий час”, — цитує гонщицю сайт Олімпіади.

Перші учасниці плейоф визначилися у жіночому футбольному турнірі Олімпіади-2024: збірні США та Іспанії стануть щонайменше найкращими третіми збірними у своїх групах і відтак зіграють у чвертьфіналі змагань.

Група А

  1. Колумбія — 3 очки (2 матчі), 4:3 (різниця голів)
  2. Франція — 3 (2), 4:4
  3. Канада — 0 (2), 4:2
  4. Нова Зеландія — 0 (2), 1:4

Група В

  1. США — 6 очок (2 матчі), 7:1 (різниця голів)
  2. Німеччина — 3 (2), 4:4
  3. Австралія — 3 (2), 6:8
  4. Замбія — 0 (2), 5:9

Група С

  1. Іспанія — 6 очок (2 матчі), 3:1 (різниця голів)
  2. Японія — 3 (2), 3:3
  3. Бразилія — 3 (2), 2:2
  4. Нігерія — 0 (2), 0:2

Одним з головних апсетів другого змагального дня стала перемога збірної Південного Судану у першому турі Олімпіади з баскетболу.

Південний Судан як країна було створено лише 13 років тому, на Іграх у Парижі його баскетбольна команда лише дебютує. Як Південному Судану вдалося здобути першу перемогу в історії на Олімпіаді — читайте тут.

А ось у фехтуванні серед претенденток на медалі в особистій першості — Ольга Харлан. Вона є найтитулованішою фехтувальницею в історії України на Олімпіадах, здобувавши медалі на трьох поспіль Іграх. Однак не на останніх у Токіо, коли припинила участь вже у першому ж бою.

При цьому Харлан з моменту останньої Олімпіади повернулася після тимчасової перерви, а також здобула низку нагород на міжнародних змаганнях, і тепер є однією з претенденток на медалі Парижа-2024 — про її шлях читайте тут.

Першою відібратися до фіналу спробує дзюдоїстка Дар’я Білодід. Попри статус бронзової призерки Ігор у Токіо, до Парижа-2024 вона підходитиме не в статусі фаворитки після того, як змінила вагову категорію.

Який шлях Білодід пройшла після зміни вагової категорії — читайте в нашому матеріалі.

У третій день Олімпіади-2024 Україна боротиметься за медалі одразу у п’яти видах спорту:

  • 12:00. Стрибки у воду. Олексій Середа, Кірілл Болюх: синхронні стрибки, 10-метрова вишка
  • 15:10. Велоспорт. Олександр Гудима: маунтенбайк, крос-кантрі
  • 17:00. Дзюдо. Дар’я Білодід: до 57 кг
  • 18:30. Спортивна гімнастика. Ілля Ковтун, Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Назар Чепурний, Радомир Стельмах: командне багатоборство
  • 22:45. Фехтування. Олена Кравацька, Ольга Харлан, Аліна Комащук особиста першість, шабля

До другого кола пройшов й іспанець Рафаель Надаль. Вже у понеділок, 29 липня, він проведе мегаматч проти Новака Джоковича. Його старт — після 13:00, після поєдинку Іги Швьонтек з Діан Паррі на центральному корті.

Одним з головних моментів вчорашнього змагального дня за участі України стали три перемоги українських тенісистів: Еліни Світоліної, Марти Костюк та Даяни Ястремської.

Три українки у другому колі Олімпіади з тенісу — новий національний рекорд. Перед цим в України жодного разу не було понад дві тенісистки на цій стадії турніру.

peredplata