План дій об\’єднаних сил спротиву

Друзі, колеги, чернівчани!

Режим не має тормозів. Я був до самого ранку на Грушевського. По нас стріляють, людям відриває руки гранатами, відстрілюють очі резиновими кулями, поливають крижаною водою із водометів у 7-градусний мороз. Двоє хлопців на моїх очах вибігли голими з-поміж спалених автобусів беркуту. Їх зловили, роздягли до гола, поставили на коліна, поливали водою і били. А потім відправили голими бігти через барикади на Майдан. Надпис «преса» не рятує із ніколи не рятував від куль та гранат. Для них це розвага — стріляти по журналістам.

Чи маємо ми моральне право уже третій рік терпіти в своєму місті незаконно нав\’язаних «очільників», які годуються з коштів ПР, виконують їх волю і відверто полюють в очі громадянам?

Чи недостатньо є свідчень того, що обрана міськрада та режимний «очільник» не відображають інтересів громадян? Фракція тушок — що прийшли під прапорами «Батьківщини», фракція «Наша Україна» — яка більше не має материнської партії і тому безвідповідальна — відкрито співпрацюють з Режимом. В результаті «очільник» ветує рішення ради, а за ініціативи депутатів «шиються» справи на студентську молодь.

Чи маємо ми — громадські активісти, медіа, ВО Майдан, ГКР, опозиція — право скласти руки і чекати нових виборів, позбавивши громаду Чернівців голосу в своєму місті?

Ми знаємо, що Чернівчани не підтримують Януковича, ПР та Михайлішина. Проте, поки вони це робитимуть тихо і поодинці — влада з ними не рахуватиметься. Я пропоную варіант плану дій об\’єднаних сил спротиву Режиму у нашомі місті до обговорення сьогодні на форумі громадських організацій. Нажаль, не зможу бути присутнім фізично, але у разі погодження цього плану, прийняття його за основу і доопрацювання, чи виборлення іншого плану ефективної протидії режиму у Чернівцях — готовий долучатись всіма можливими силами і ресурсами.

Мета — зробити голоси чернівчан гучними, організувати дух спротиву — у дію спротиву, для того щоб мати реальний вплив на рішення «очільників» і міськради, доки не відбудуться законні вибори.

Завдання 1: Силами ВО Майдан, ГКР та незалежних медіа провести кампанію по донесенню до виборців Чернівців наступних меседжів:
— відсутність мера — це ігнорування їх інтересів;
— чинний склад міськради (з депутатами-тушками) довів, що працює на владу;
— реальний контроль над владою в місті має Режим Януковича;
— народний мер та народна рада, за умови підтримки жителів, змусять в.о. та компанію рахуватися з громадою.
Ресурс: волонтери від дверей до дверей, незалежні медіа, штаби та структури опозиційних партій, громадські організації.
Результат: протестні настрої стають підкріплені фактами та аргументами проти конкретних очільників режиму у місті.

Завдання 2: Провести вибори народного мера і народної ради.
Ресурс:
— робота волонтерів;
— мінімальний збір за участь у виборах — на друк бюлетенів;
— агіткампанії проводяться самими кандидатами;
— штаби опозиційних партій, які найбільше зацікавлені в усуненні;
режиму від влади, стають опорними комунікаційними точками.
Результат:
— праймеріз для майбутніх політичних лідерів;
— утворення представницького органу, що має реальну підтримку населення;
— методи ведення кампаній кандидатами — дозволить побачити їх цілі, і стати аргументом «за» чи «проти» під час місцевих виборів 2015.

Завдання 3: Унеможливити роботу Михайлішина і зрадницької міськради, допоки інтереси народу, представлені народним мером і народною радою, не будуть враховуватись при прийнятті рішень.
Ресурс: довіра мешканців до народних представницьких органів. Методи: блокування підходів до адмінприміщень, страйк на держпідприємствах і в апаратах органів місцевого самоврядування, бойкотування та пікетування підприємств регіоналів та їх сторонників, переговори із «очільниками» із вимогою враховувати конкретні інтереси населення при ухваленні рішень.
Результат: у прийнятті рішень забезпечено врахування інтересів громади.

Колеги, звісно план потребує доопрацювання. Коментуйте, аргументуйте, пропонуйте свій план. Але якщо не діяти — завтра беркут буде по-звірячому вбивати ваших дітей, вас обливатимуть крижаною водою у мороз, у вас стрілятимуть кулями і розвиватимуть під вашими ногами осколочні гранати. Якщо їх не зупинити — завтра вони залишать в живих лише згодних та терплячих. «Тормоз» в режиму не з\’явиться. Чи Ви маєте в цьому сумніви?

Вадим Міський

peredplata