Яценюк обіцяє нацькувати місцевих депутатів на Януковича

Місцеві ради приймуть звернення до президента Віктора Януковича.

Про це повідомив депутат від НУНС, лідер партії \”Фронт змін\” Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу.

\”Ми проїдемо всю країну… В першу чергу я кажу про \”Фронт змін\”, але в даному випадку, коли я кажу \”ми\”, то маю на увазі всю опозицію\”, – зазначив він.

\”Треба йти до людей. Тільки там наша підтримка. Не тільки через телебачення, безпосередньо на Майдани, на засідання місцевих рад, там, де є можливість отримати вірю і довіру. Влада боїться власного народу\”, – заявив політик.

Яценюк уточнив, що \”всі обласні і всі місцеві ради приймуть звернення, і це буде в порядку денному всіх місцевих рад, до президента і так званої провладної більшості з вимогою зупинити політичні переслідування, декриміналізувати 365 статтю і перестати боротися з політичними опонентами\”.

Яценюк висловив переконання, що вирок Тимошенко \”буде скасовано\”.

\”Тимошенко буде на волі\”, – додав він.

\”Буде обов’язково відповідне рішення суду оскаржено до апеляційної інстанції. Це перше. У тому випадку, якщо апеляційна інстанція, якщо бог не поверне розум нинішній владі, не скасує цей незаконний вирок, то буде касаційна інстанція, і найважливіше що буде – буде оскарження до Європейського суду з прав людини\”, – уточнив він.

\”Шанси того, що цей вирок буде підтриманий Європейським судом з прав людини, рівні нулю\”, – додав політик.

При цьому депутат зазначив, що \”якщо буде звільнена Тимошенко, то хтось інший має сісти в тюрму\”.

\”На наступному тижні, якщо президент дійсно хоче вийти з цієї ситуації, парламент повинен у вівторок проголосувати зміни до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів. І закрити цю сторінку\”, – заявив Яценюк.

Як відомо, у вівторок Печерський райсуд засудив екс-прем\’єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі.

Українська правда

peredplata