Позачергова сесія Чернівецької обласної ради завершилася, щойно розпочавшись…

Позачергова сесія Чернівецької обласної ради завершилася, щойно розпочавшись…

На засідання з’явилося 87 депутатів. На порядок денний 22-ї позачергової сесії обласної ради 6 скликання було винесено 6 питань. За чотири з них депутати проголосували пакетом:

– Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради 6 скликання до жителів області щодо суспільно-політичної ситуації в Україні;
– Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради 6 скликання до Верховної ради України щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління в Україні;
– Про внесення змін до штатного розпису Чернівецької обласної ради шляхом введення посади першого заступника голови обласної ради;
– Про обласний бюджет на 2014 рік.

П’яте питання, «Про визнання Народної Ради України, як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України», як сказав головуючий Михайло Гайничеру, «за згодою керівників всіх депутатських фракцій» 80 голосами «за» («проти» – 7) скерували на доопрацювання.

Шосте питання порядку денного «Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Міністерства юстиції України щодо заборону діяльності на території області Комуністичної партії України» було успішно провалено – «за» проголосувало 36 депутатів, «проти» – 11, «не голосували – 33, «утримались» – 7.

Також головуючий наголосив, що до цього питання є зауваження юристів, оскільки неможливо заборонити діяльність партії в одній, окремо взятій, області.

Також депутати проголосували за виділення приміщення для роботи Народної ради Буковини, аби була можливість приймати людей та здійснювати контроль. Як того вимагає громада Буковини.

peredplata