Знайдено мертвими двох євромайданівців

Знайдено мертвими двох євромайданівцівЗа попередніми даними, тіла двох чоловіків – відповідно 13 лютого та у ніч за 14 на 15 лютого – були знайдені під Києвом і в Запоріжжі

Перший, швидше за все, був жорстоко побитий невідомими, а другий згорів у власній автівці. МВС України підтвердило загибель двох протестувальників.
Понівечене тіло учасника Євромайдану було виявлено селянами. Як написав у своєму Facebook активіст Микола Ляхович, місцеві жителі-селяни, котрі знайшли труп, побоялися звертатися до міліції. Вони сховали тіло, аби його не розірвали собаки, і передали інформацію опозиціонерам \”через треті руки\” – з умовою, що їх \”не втягуватимуть у цю справу\”.

Тіло другого «автомайданівця», Сергія Сенеки, було знайдено на трасі під Запоріжжям в обгорілому автомобілі Toyota. Невідомий вистрілив у бензобак автомобіля активіста, коли той перебував у салоні машини. Дружина Сенеки зуміла пізнати загиблого лише по обручці на пальці. Відомо також, що вбитий займався приватним бізнесом. Яка діяльність Сенеки стала мотивом для вбивства, наразі не встановлено. Заведено кримінальну справу за статтею \”Вбивство\”.

Утім, міліція розглядає й версію самогубства. «Рідні загиблого підтвердили, що кілька разів він дійсно виїжджав на Майдан, але це лишень одна з версій. На сьогоднішній день розглядається низка інших, зокрема, встановлено, що на загиблого були взяті кредити у кількох банках і протягом тривалого часу він намагався їх погашати шляхом переакредитації. Крім цього, з розмови з рідними встановлено, що останнім часом під тиском особистих проблем загиблий неодноразово заговорював про самогубство», – розповів заступник прокурора Запорізького району Запорізької області Денис Іліенко, зазначивши, що в розробці є ще кілька версій.

Джерело

peredplata