Тимошенко в СІЗО таємно передавали записки президенти та прем\’єри

Тимошенко в СІЗО таємно передавали записки президенти та прем'єриСеред документів, які передавали в камерою екс-прем\’єру Юлії Тимошенко, були записки від двох президентів, двох прем\’єрів та трьох міністрів закордонних справ.
Про це пише американська газета The New York Times з посиланням на бютівця Григорія Немирю.

\”Останні кілька місяців люди, які відвідували Тимошенко у СІЗО, підкладали у стоси паперів записочки, написані рукою, які на тюремному слензі називаються \”малявами\”, – пише в видання.

Воно нагадує, що такими \”малявами\” обмінювались в\’язні часів СРСР, які згортали їх то у горошини, то згортали їх у вузькі трубочки\”.

\” Але це були не прості \”маляви\”, а записки, які передавали (Тимошенко) політики з Європи, серед яких були два президенти, два прем\’єри та три міністр закордонних справ \”, – розповів Немиря.

\”Вона читала їх і передавала назад, щоб співробітники в\’язниці, які двічі на день оглядають її камеру, не могли знайти їх\”, – зазначила дочка екс-прем\’єрки Євгенія Карр.

\”Вони пишуть щось на кшталт \”Тримайтеся духом. Ми з вами і не підведемо\”, – розповіла Карр.

\”Це краще, ніж заяви у газетах або в новинах, бо це щось на кшталт особистих обіцянок їй, що вона не одна\”, – додала Євгенія.

Вона також зазначила, що очікує, що скоро Тимошенко буде звільнена.

\”Всі сигнали показують, що перед 20 жовтня щось має відбутися. Результат судового процесу вже є великою помилкою. Це просто історія помсти однієї людини\”, – зазначила Карр.

Видання нагадує, що 20 жовтня президент Віктор Янукович має відвідати Брюссель, та деякі європейські лідери висловили думку, що можуть відмовитись від зустрічей з ним.

Також Європейський парламент має розглянути резолюцію по Тимошенко на пленарному тижні 24-27 жовтня.

Українська правда

peredplata