На позачерговій сесії Чернівецької облради депутати висловили недовіру Папієву та заборонили на Буковині діяльність ПР та комуністів

На позачерговій сесії Чернівецької облради депутати висловили недовіру Папієву та заборонили на Буковині діяльність ПР та комуністів Сьогодні позачергова сесія Чернівецької облради при кворумі у кількості 59 депутатів із запізненням на 2 години таки розпочала роботу. Депутати розглянули та проголосували наступні питання:
1. Про оцінку суспільно-політичної ситуації в Україні та перехід всієї повноти влади в Чернівецькій області до Чернівецької обласної ради — Народної ради Чернівецької області.
2. Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради до депутатів усіх рівнів рад України щодо необхідності збереження територіальної цілісності та унітарності Української держави.
3. Про втрату законності рішень Президента України Януковича В.Ф. та його негайну відставку.
У 4-му питанні депутати проголосували тільки висловлення недовіри голові Чернівецької ОДА М. Папiєву, оскільки для рішення про відставку бракує голосів (потрібно 70).
5. Про звернення до керівника УМВС в Чернівецькій області О. Демидова про перехід міліції на бік народу та негайне відкликання підпорядкованих військ УМВС в Чернівецькій області з Майдану Незалежності у Києві.
6. Про заборону діяльності на території Чернівецької області партії регіонів та КПУ та комуністичної ідеології загалом.

Окрім цього депутат Назар Горук висунув пропозицію про саморозпуск обласної ради, проте депутати її не підтримали.

Всі прийняті рішення депутатів одразу ж повідомляли буковинцям, котрі зібралися під стінами Будинку з левами. Люди зустрічали рішення радісними вигуками.

peredplata