Великий чернівецький шахіст програв партію, а не гру. ОНОВЛЕНО

Великий чернівецький шахіст програв партію, а не гру. ОНОВЛЕНОУ Чернівецькій міській раді на сесії відбуваються цікаві події. Спочатку підготували виконком і заступників голови, якого уже три роки нема.
Цих людей знайшли у лавах партії регіонів, яка зникла. Але кадри свої залишила. Кажуть, один шахіст сьогодні грає всією областю. Недарма ж його «смотрящим» призначили.
У дебюті (початкова стадія шахової партії) була інформаційна атака про регіоналів, які продовжать керувати містом. Згодом — про земельні ділянки, які ці ж регіонали разом з батьківщинівцями дерибанять у місті. Потім — виступ «Правого сектору», який проти всіх.
Здавалося, партія програна Федоруком. Але кожна шахова партія складається ще й з мітельшпіля та ендшпіля.
Мітельшпіль (середина гри) розпочався виступом Чинуша, який запропонував розпустити міську раду. Федорук і вчорашня опозиція аж отетеріли від такої пропозиції. Це означало хаос у місті, де нема влади вже тривалий час. Але тут, ніби Пилип з конопель, вигулькнув Бешлей. Це той, хто писав донос прокурору на студентів. І він запропонував у відставку спочатку відправити секретаря Кушнірика. Його пропозиція не набрала потрібної кількості голосів і повністю розвалила шахові комбінації великого чернівецького комбінатора. Після гучного програшу під час голосування за відставку Кушнірика провалилася пропозиція (до речі, розумна) Чинуша. За неї підписалося тільки шість депутатів.
А далі все пішло так, як задумав Федорук.
Таким чином ендшпіль за ним. І гра виграна.
Усі члени виконкому вибрані.
Заступники з числа вчорашніх регіоналів вибрані.
Вулиці перейменовані.
Питання порядку денного проголосоване позитивно.
Усі радіють?!
Ні. У період різних дебатів вчорашні тушки міської ради, а саме депутат Чесанов і депутат Бешлей дозволили собі прикривати свої підлі справи святими іменами загиблих Героїв Майдану і Небесної сотні. Вони розповідали, як їздили на Майдан і там фотографувалися, як вони люблять Україну, яку грабували без зупину.
Представники «Правого сектору» Чернівецької області й України не змогли стерпіти святотатства підлих депутатів. Вони їх востаннє попередили: якщо й надалі ці тушки будуть вживати скрізь, де треба і не треба, святі для України імена та назви, «Правий сектор» влаштує їм вогняні барикади біля дверей квартир та при вході у розважальний комплекс «Сорбонна» (власність Чесанова).
Після цього тушки замовкли.

Петро КОБЕВКО

P.S. У зв’язку з тим, що керівництво містом обране з вчорашніх регіоналів, Продан і його команда отримали суттєву перевагу. Тепер ніхто їм не може заперечити, що нова влада мало чим відрізняється від старої. Навіть кадри має ті ж самі. Можна було би ще списати це на революційну доцільність. Але й її довго не втримаємо. Доведеться таки визнати, що далеко не все у цій владі чисто…

peredplata