Солдатські матері України – за мир!

Солдатські матері України – за мир!Член координаційної ради всеукраїнської організації «Солдатські матері України» Анна Муртеніна звернулася сьогодні до усього українського жіноцтва.

Ескалації конфлікту і переростання його у збройне протистояння допустити не можна, каже вона. Зараз є нагальна потреба усім солдатським матерям України звертатися до урядовців нашої держави, до вищого керівництва Росії, до російських солдатських матерів з метою недопущення кровопролиття.
– В 1990 році наша делегація, разом із комітетами солдатських матерів з інших республік СРСР їздили до Москви, зустрічалися з тодішнім Міністром оборони Д. Язовим, генсеком М. Горбачовим і знайшли порозуміння. Зараз також потрібен діалог, щоб не допустити збройного і безглуздого зіткнення,– каже вона.
Її колега із Севастополя Надія Савіцька у телефонній розмові погодилась, що звернення від громадськості і комітетів солдатських матерів у даній ситуації вкрай необхідне.
– Закликаю вас не полишати питання дотримання норм гуманітарного і міжнародного права. Дух військовослужбовців севастопольського гарнізону високий, але потрібно робити якійсь кроки для того, щоби їм допомогти. Про це мають пам’ятати ті, хто взяв на себе відповідальність за долю країни та армії.

Для об’єднання зусиль надаємо контактний телефон координаційної ради організації «Солдатські матері України» (м.Львів контактна особа – Анна Муртеніна: 097-293-13-85). Надія Савіцька (м. Севастополь тел. 098-424-48-85)

peredplata