Янукович каже, що скоро повернеться в Україну, і не визнає травневі вибори

Віктор Янукович заявив, що він має намір найближчим часом повернутися до Києва, й відмовився визнати легітимними оголошені на травень президентські вибори в Україні.

«Тільки-но дозволять обставини – впевнений, недовго чекати – я обов’язково повернуся до Києва», – сказав В. Янукович, виступаючи перед журналістами у вівторок у Ростові-на-Дону.

Він також заявив, що «вибори президента, оголошені на 25 травня клікою, яка захопила владу в результаті неконституційного перевороту, абсолютно нелегітимні й незаконні».

В. Янукович заявив, що в Україні «банда ультранаціоналістів», яка діє від імені нібито законної влади, планує розв’язати громадянську війну.

«Вдумайтеся, вони хочуть поставити армію під прапор Бандери і розв’язати громадянську війну. Вони хочуть включити до Збройних сил бойовиків націоналістичних організацій, дати їм у руки зброю», – сказав В.Янукович.

На його думку, «за ширмою нібито правомочного уряду в країні діє банда ультранаціоналістів і неофашистів, які мітять і на президентську посаду».

«Вони силою захоплюють органи місцевого самоврядування, вони звільняють керівництво міліції та Служби безпеки не лише в центрі (Києві), а й на місцях. Міста патрулюють люди в масках із пов’язками на руках, поширюється беззаконня стосовно громадян України», – сказав В.Янукович.

Він зазначив, що люди, які діють від імені влади, звільняють найвищих армійських офіцерів, які опираються використанню Збройних сил України на південному сході країни проти мирного населення, пише Інтерфакс.

peredplata