На Буковині прокуратура перевіряє експортерів лісу

На Буковині прокуратура перевіряє експортерів лісу Органи прокуратури Чернівецької області розпочали масштабні перевірки щодо додержання суб’єктами господарювання природоохоронного законодавства, особливо в частині оптової торгівлі та експорту деревини, під час яких уже виявлені непоодинокі порушення. Так, днями зареєстровано три кримінальні провадження за ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Зокрема, прокуратура Заставнівського району встановила, що підприємець, підробивши товаротранспортну накладну, незаконно отримав сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів для експортних операцій. На підставі цього документа підприємець, з метою отримання прибутку, незаконно вивіз за кордон деревину.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, аналогічні факти виявлені прокуратурами м. Чернівці та Шевченківського району м.Чернівці. Триває досудове розслідування.

Окрім того, прокуратурою області розпочато перевірки законності укладених зовнішньоекономічних угод рядом державних підприємств щодо експорту лісодеревини та пиломатеріалів за кордон, в тому числі при формуванні та визначенні ціни вказаних контрактів. Правова оцінка таких угод буде надана в найближчі терміни, в тому числі шляхом їх оскарження в судовому порядку.

peredplata