Районні ради Буковини обмежували конкуренцію серед виконавців житлово-комунальних послуг

Районні ради Буковини обмежували конкуренцію серед виконавців житлово-комунальних послуг Чернівецьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України знайшло порушення у діяльності органів місцевого самоврядування області.

Зокрема, як повідомляють в управлінні, ради в районних центрах Буковини ухилялися від затвердження переліку житлово-комунальних послуг, виконавці яких визначаються на конкурсних засадах, чим обмежувалась конкуренція.
Відтак, послуги надавались підприємствами, визначеними не на конкурсних засадах. За таких умов усувалась можливість вступу нових суб’єктів господарювання на ринки.

Враховуючи зазначене, адміністративна колегія територіального відділення зобов’язала 10 міських та селищних рад області вжити заходів щодо припинення дій (бездіяльності), які полягають у неналежній реалізації владних повноважень та порушують вимоги конкуренційного законодавства.

Крім цього, 11 міським та селищним радам надані обов‘язкові для розгляду рекомендації, щодо приведення своєї діяльності у відповідність до нормативно-правових актів у сфері організації роботи по забезпеченню доступу операторам телекомунікацій (інтернет-провайдерам) до елементів інфраструктури житлових та нежитлових споруд .

peredplata