Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 858 заяв про злочини

В Амвросіївському районі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих жителів, віком від 33 до 50 років, усі без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 15 жовтня в згаданому районі, з метою крадіжки, зайшли до будинку місцевого жителя, пенсіонера, ножем убили господаря й викрали телевізор і мобільний телефон (вилучено). Після цього, з метою приховування злочину, тіло потерпілого на автомобілі одного із зловмисників вивезли на околицю зазначеного району й сховали в очереті (тіло знайдено).
У місті Севастополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 17 жовтня в приміщенні приватного кафе, з хуліганських спонукань, трьома пострілами із невстановленої зброї заподіяв вогнепальні дробові поранення голови та ноги 37-річній безробітній місцевій жительці (медичну допомогу надано без госпіталізації).
У місті Севастополі 18 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 9 жовтня на вулиці зазначеного міста з автомобіля 29-річного місцевого жителя, приватного підприємця, викрав автомагнітолу (вилучено).
У місті Алушті Автономної Республіки Крим під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 38-річного безробітного місцевого жителя вилучено три автомати Калашникова, мисливський карабін “Вулкан-Т”, пістолет Макарова, два спецзасоби “Форт-17Р” й “ПМ-РФ”, призначені для стрільби гумовими кулями, 15 запалів до гранат, два електродетонатори та понад 360 набоїв до різної зброї.
У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 5 г кокаїну та 7 г марихуани.
У місті Черкасах 18 жовтня у результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали організовану злочинну групу в складі двох безробітних місцевих жителів, віком 28 та 34 років, один із них раніше судимий та 28-річного іноземного громадянина. Встановлено, що зловмисники на території вказаного міста займалися розповсюдженням наркотичних засобів. У затриманих вилучено майже 1,2 кг марихуани.
На Черкащині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї сільрад Чигиринського району. Встановлено, що вона в серпні цього року підписала фіктивні акти виконаних робіт товариством з обмеженою відповідальністю з капітального ремонту дорожнього покриття (роботи фактично не проводилися). У результаті цього з державного бюджету незаконно отримала понад 289 тис. грн., які привласнила. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.
У Харківській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що вони впродовж останніх чотирьох років надали до Державного підприємства фіктивні акти виконаних робіт із капітального ремонту приміщення ТОВ (роботи фактично не проводилися). У результаті цього з державного бюджету незаконно отримали понад 162 тис. грн., які привласнили. Слідчим відділом одного з міськуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.
На Донеччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що він вимагав 10 тис. доларів США хабара від жительки міста Донецька за визнання останньої переможцем у аукціоні з продажу за заниженою вартістю заарештованої двокімнатної квартири в зазначеному місті. Зловмисника затримано під час отримання частини хабара в сумі 4 тис. доларів США. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

peredplata