За роздягання козака – домашній арешт

За роздягання козака - домашній арешт Міністр внутрішніх справ пропонує відпустити під домашній арешт бійця спецпідрозділу \”Ягуар\”, який причетний до знущань над козаком Михайлом Гаврилюком під час Майдану.

Про це Арсен Аваков заявив на спільній прес-конференції керівників силових відомств, відповідаючи на запитання, чи допомагає МВС силовикам, які постраждали під час зіткнень із протестувальниками.

\”Усі ті, хто отримав поранення у масових заворушеннях із боку МВС, отримують, безумовно, повний комплект допомоги й підтримки з боку міністерства – у тому числі, і ряд із них мають спрямування й лікуються у закордонних клініках, так само як євромайданівці\”, – заявив Аваков.

\”Ми виходимо з тези: попереднє керівництво країни віддавало злочинні накази, стравлювало людей, у цій м\’ясорубці постраждала величезна кількість людей. Це були виклики моральні, у тому числі, – хтось їх прийняв, хтось їх не прийняв. Але ми сьогодні повинні зробити з цього висновки. І урок не в тому, щоб навіки-вічні відокремити одну частину населення від іншої, урок в іншому\”, – додав він.

Аваков, наприклад, пропонує пом\’якшити запобіжний захід для того, хто причетний до знущань над активістом Майдану Гаврилюком на вулиці Грушевського в Києві:

\”Сьогодні моя позиція полягає у тому, щоб, підтримуючи козака Гаврилюка, якого роздягали й голим водили по морозу, поливаючи водою, – звернутися з клопотанням до суду й Генеральної прокуратури для того, щоб затриманого бійця підрозділу \”Ягуар\”, який зараз перебуває під вартою, випустити на домашній арешт через те, що він покаявся, його вибачив Гаврилюк, і в нього вагітна дружина на 6 місяці\”.

\”Такі акти гуманітарного розуміння одне одного – коли Гаврилюк говорить своє слово, виконавець визнає свою провину й розуміє, у яку трагічну ситуацію він потрапив, повинні дати нову точку відліку. Моє глибоке переконання, що на цьому ми повинні побудувати згоду якусь у суспільстві\”, – заявив міністр.

\”Це, безумовно, не стосується убивць, тих, у кого рвало голову, і тих, які з задоволенням виконували злочинні накази. Але є й інша ситуація\”, – наголосив голова МВС.

Голова СБУ Валентин Наливайченко також додав, що з 25 лютого шпиталь СБУ лікував усіх потерпілих на Майдані, надаючи й психологічну допомогу.

peredplata