Громада села на Хотинщині відновлює справедливість

Громада села на Хотинщині відновлює справедливістьРеволюція гідності в Україні стала, мабуть, основним рушієм активності небайдужих. Земля – головне питання, яке стало останньою краплею у терпінні мешканців с. Керстенці. За підрахунками, близько 17 га земельних ділянок було присвоєно неправомірно, без належного оформлення документації.

Бажання вплинути на цю ситуацію спонукало до того, щоб все стало на свої місця. Керстенчани не зволікаючи звернулися до голови правової комісії ЧОО «Майдан» Володимира Вакарюка, який і організував «виїзний десант», запросивши до участі представників комісій правоохоронних та контролюючих органів Віктора Колісника, Петра Дашка, Бурковського Валентина та інформаційної комісії Антона Шкуро.
Місцевий будинок культури вщерть заповнений. Правову допомогу на сесії забезпечив Володимир Вакарюк. Цього потребував, у першу чергу, депутатський корпус. 14 присутніх з 16 можливих депутатів давала їм право вирішувати долю села.
Як висловився один з присутніх у залі: «Сільський голова не чує, не бачить і не хоче знати громаду села. Він просто від нас відвернувся». У свою чергу, на землевпорядника чинився тиск і всі про це знали, але ніхто не наважувався про це говорити публічно. Оголошення вотуму недовіри сільському голові В. Харкавчуку – основна вимога керстенецького люду до депутатів. Включене до порядку денного питання щодо оголошення недовіри сільському голові с. Керстенці В. Харкавчуку, депутати більшістю ухвалили. Примітно, що пан Харкавчук на засідання так і не з’явився. «Майдан допоміг людям!», – такі вигуки можна було почути в залі, коли рішення таки прийняли.
Після цього у клубі провели Загальні збори мешканців села, де сформована раніше комісія, публічно презентувала результати моніторингу земельних ділянок села. В результаті обговорень дійшли до згоди ще раз провести звірку даних спільно з землевпорядником і оприлюднити все, що не відповідає правді.
На цьому все не зупинилося. У селян залишалося ще багато питань до колишнього очільника Керстенців. Одне з них стосувалося і вежі мобільного зв’язку. Куди надходили кошти за оренду території, де вона розміщалася. Пізніше, також, виявилося, що у селі існує проблема неналежного функціонування дитячої дошкільної установи. Подейкують, що територія, де розміщувалося старе приміщення дитсадку вже готувалося для іншого призначення. В той час, як дошкільнят планувалося виховувати в переповненому приміщенні школи. Ці та інші дискусії викликали у людей безліч питань до колишнього очільника села і до тих, хто має до нього причетність. На той момент в селі запанувала справедливість.
ЧОО «Майдан» і надалі продовжує надавати правову допомогу громадам.

Прес-служба ЧОО «Майдан»

peredplata