Чернівці готуються до виборів мера

Чернівці готуються до виборів мераВ Чернівцях розпочалась підготовка до виборів Чернівецького міського голови. Як повідомили в міській територіальній виборчій комісії Громадянській мережі ОПОРА, наразі комісія проходить процес реєстрації, вивчаються календарні плани, бюджет, надаються консультації майбутнім кандидатам на посаду мера Чернівців щодо необхідного переліку документів для реєстрації. Наразі комісія працює в старому складі від виборів 30 жовтня 2010 року.

Громадянській мережі ОПОРА стало відомо, що за консультаціями вже звернулись п’ятеро потенційних кандидатів. Однак імена їх наразі не розголошуються до моменту початку реєстрації кандидатів на посаду Чернівецького міської ради, а саме 21 квітня.

Тим часом спостерігачами ОПОРИ були виявлені на вулицях Чернівців іміджеві біг-борди одного з потенційних кандидатів на посаду мера, лідера місцевого Автомайдану, ударівця Олексія Коломійця з написом на біг-борді: «Чернівці. Автомайдан. Приєднуйтесь!!! Олексій Коломієць». На запитання спостерігача чи не є це початком кампанії, Олексій Коломієць заперечив, вказавши, що це є закликом до всіх бажаючих долучатись до Автомайдану. Також 8 квітня після конференції Чернівецької міської організації партії УДАР на пряме запитання щодо висунення Олексія Коломійця кандидатом в мери від УДАРу, чіткої відповіді не було. Олексій Коломієць тільки наголосив, що висунення кандидата від політичної партії можливо відбудеться 25-26 квітня .

Також в місцевих ЗМІ з’явилась інформація про те, що від ВО «Батьківщина» на вибори мера йтиме екс-лідер місцевого «Фронту Змін», лідер фракції в Чернівецькій міській раді Олексій Каспрук і що в його штабі працюватимуть люди екс-мера Чернівців, а нині народного депутата Миколи Федорука.

Окрім цих двох кандидатур обговорюються також кандидатури екс-свободівця Назара Горука, колишнього керівника обласного УМВС в Чернівецькій області, регіонала Миколи Харабари, представника групи в Чернівцях, наближеної до Дмитра Фірташа, «Рідне місто» Андрія Білогорки, екс-секретар міської ради, регіонал Віталій Михайлішин та інші.

Нагадаємо, що Громадянська мережа ОПОРА спостерігає за виборами мера в Чернівцях. У випадку виявлення порушень, просимо повідомлять нас за адресою: chernivtsi@opora.org.ua

До речі, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata