Прикордонники з Криму продовжують службу на Буковині

Чотири родини військовослужбовців-прикордонників з окупованого Криму прибули для подальшого несення служби на Буковину. Усі вони — з Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України.

Прикордонники з Криму продовжують службу на Буковині

Військові розповідають, що вирішили залишити окуповану територію після проведення так званого кримського референдуму. Залишаючись вірними Присязі, даній Україні, звернулися до спеціальної військової комісії з проханням скерувати їх до Чернівецького прикордонного загону. Таке бажання, кажуть, викликане ще й тим, що всі вони родом з сусіднього Поділля. Тож у рідному краї хлопцям буде легше відновити позитивний психологічний і моральний стан після пережитого за останній час. Зараз вони продовжують нести службу. Усім задоволені: «Ми — військові, тому не особливо вибагливі».

Задля негайного вирішення житлового питання прикордонників командування військової частини звернулося до керівництва готелю «Буковина» з проханням про надання військовим тимчасового прихистку. Господарі радо на це відгукнулися – у них вже упродовж місяця живуть кримчани, котрі внаслідок окупації півострова змушені були також покинути власну домівку. Отож готель забезпечив і прикордонників окремими номерами-кімнатами та триразовим харчуванням. Хлопці дуже задоволені та вдячні директору «Буковини» і своєму командиру – кажуть, що очікували «скромніших» умов.

— До мене ось приїхала дружина, то директор готелю гарно зустрів її і виділив нам двомісний номер, — ділиться своєю радістю Ігор. – Це ж так приємно, коли люди тебе розуміють і підтримують.

— А моя дружина зараз перебуває з маленькою дитиною у батьків в Кам’янець-По-дільському районі. Ми також сподіваємося, що невдовзі матимемо можливість бути разом, — говорить Микола.

Нині молоді прикордонники ще не знають, у яких саме підрозділах Чернівецького прикордонного загону служитимуть надалі. Але вони впевнені, що ніколи і нізащо не зрадять своїх співвітчизників, рідну Україну та завжди з гордістю й честю нестимуть звання захисників її рубежів.

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata