Герман розповіла як Янукович гнобив донецьких сепаратистів

Жителі сходу завжди хотіли децентралізації і державного статусу російської мови, однак за часів президента Януковича не вимагали негайного виконання своїх вимог, бо він умів придушувати протестні настрої.
Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу заявила народний депутат від Партії регіонів, екс-соратниця Януковича Ганна Герман.

Герман розповіла як Янукович гнобив донецьких сепаратистів

фото provse.te.ua

\”За часів Януковича влада була досить сильною і жорсткою. Якби він залишався при владі, в Україні все це дрімало б, і рухи не були б такими активними. Він умів подавляти протестні настрої, зокрема на сході, він знав, як із цими людьми говорити, бо він сам звідтіля\”, – сказала Герман.

Вона зауважила, що мешканці сходу завжди думали так, як зараз.\”Наша Партія регіонів теж ішла на вибори з гаслами: \”Владу – регіонам\”. Інша річ, що ми цього не зробили, що президент робив навпаки – зміцнював вертикаль влади. Ми порушили обіцянки, які ми давали людям, а проблема не зникла, просто вона тепер виникла з більшою силою\”, – зазначила Герман.

Вона припустила, що нинішній вибух протестних настроїв на сході пов\’язаний із \”слабкістю, різношерстістю і непрофесійністю нинішньої влади\”.

\”Там, де є ослаблення, нерозуміння ситуації, де є різношерстість у владі, і непрофесійність, там завжди легше спровокувати якісь такі ситуації, як сьогодні\”, – вважає народний депутат.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента агентства, Герман відмовилась визнавати, що люди на сході раніше просто боялися виступати зі своїми вимогами.

\”Це ви сказали. Я сказала так, як сказала, і ви, будь ласка, моїх слів не перекручуйте\”, – зауважила вона.

peredplata