До нового парламенту Канади увійшло 10 українців з діаспори

До нового парламенту Канади увійшло 10 українців з діаспори

Понад 10 депутатів українського походження пройшли до парламенту Канади від Ліберальної партії. Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Серед політиків – Христя Фріланд, Борис Вжесневський, Юлія Джерович, Кайл Пітерсон, Террі (Тарас) Дугіт та інші.

Більшість із них балотувались на виборчих округах у провінціях Онтаріо, Манітоба та Альберта, де проживає найбільша кількість української діаспори.

Деякі депутати від консерваторів та Нової демократичної партії, які постійно лобіювали інтереси України в парламенті, програли. Серед них Тед Опіц, голова міжпарламентської групи «Україна-Канада», який програв українцю за походженням Борису Вжесневському; Пеггі Неш, кандидат від Нової демократичної партії, яка є активним учасником української громади, та яка у свій час не пропустила жодного зібрання «канадського Євромайдану».

«Як громадянин Канади, який підтримував консерваторів на виборах, я маю певні побоювання стосовно того, як Ліберальна партія буде вести внутрішню політику. Але на міжнародному рівні я певен, що вони будуть й надалі підтримувати Україну, щоб України мала «голосний голос» через Канаду на міжнародній арені. Бо вже близько трьох років Канада працює як лобіст для України. І сам Порошенко не раз наголошував, що українці дуже розраховують на підтримку Канади», – сказав Іван Москалик, віце-президент Канадсько-Української торгової палати (КУТП) зі зв’язків із громадськістю та урядом.

Нагадаємо, у Канаді обіцяють виділити 10 мільйонів доларів на боротьбу з російською пропагандою.

Джерело

peredplata