Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 968 заяв про злочини.

У місті Харкові 29 вересня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з травмою голови 57-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 20 вересня в квартирі потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.
У місті Миколаєві 12 жовтня до міліції звернулася 61-річна місцева жителька, працівниця однієї з телерадіокомпаній та заявила, що на вулиці невідомий відібрав у неї золотий ланцюжок. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали 34-річного безробітного місцевого жителя.
У Донецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що вони без проведення тендеру закупили за завищеними цінами вугілля для пільгової категорії громадян. У результаті протиправних дій правопорушники привласнили понад 5 млн. грн. бюджетних коштів. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
На Кіровоградщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Встановлено, що вони упродовж останніх чотирьох років завищували фактичні витрати на теплову енергію, у результаті чого згадане підприємство незаконно отримало субвенцію з державного бюджету на суму понад 130 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.
У Луганській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що він у 2009 році здійснив розтрату зібраного врожаю сільськогосподарських культур, який знаходився в заставі у банківській установі за раніше отриманий кредит, чим завдав збитки згаданій установі на суму 920 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
На Харківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділення одного з районних відділів електропостачання комунального підприємства. Встановлено, що він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від місцевого жителя за підключення до електромережі його будинку. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

peredplata