Заставнівських чиновниць-корупціонерок звільнено з посад

Чернівецький окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури Заставнівського району і визнав незаконним рішення Заставнівської міської ради щодо перебування на займаних посадах секретаря та керуючої справами цієї ради. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Нагадаємо, що в січні 2013 року постановами Заставнівського районного суду згаданих чиновниць визнано винними у скоєнні корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-2 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Прокурором району було направлено ці постанови до міської ради для розгляду, згідно з вимогами ст.22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Однак, депутати прийняли рішення залишити жінок-посадовців на займаних посадах, що суперечить законодавству.

Крім того, в березні минулого року постановою Заставнівського районного суду згаданого секретаря міськради визнано винною у скоєнні аналогічного корупційного правопорушення. Прокурором району, у свою чергу, подано позов до Чернівецького окружного адміністративного суду, який виніс постанову про визнання незаконним рішення сесії Заставнівської міської ради та зобов’язав повторно розглянути питання стосовно цих працівників. Проте, 3 жовтня сесією знову було прийнято рішення залишити їх на займаних посадах.

Днями суд постановив зобов’язати Заставнівську міську раду вчинити дії, передбачені Законами України «Про засади запобігання корупції» та «Про службу в органах місцевого самоврядування», і звільнити вказаних осіб із займаних посад.

peredplata