Відновити українську владу на Донбасі без жертв уже не вийде – Луценко

Радник в. о. президента Юрій Луценко вважає, що діалог із сепаратистами в східних областях України можна вести лише з позиції сили.

Про це він заявив в ефірі \”Громадського ТБ\”.

\”Насправді держава має сили, які можуть навести порядок, я це можу із впевненістю стверджувати. Мало того, громадська думка Донбасу, принаймні Донецької області, де я був і я це точно знаю, на боці України. Десь 70-75% хочуть наведення порядку і особливого, але статусу Донбасу в Україні\”, – сказав Луценко.

\”І насправді ми маємо шанс відновити там і порядок, і Україну. Але для цього потрібно прийняти жорстке політичне рішення. Треба віддати наказ\”, – заявив він.

\”На сьогоднішній день шляху відновлення української влади на Донбасі без жертв уже немає. Але декілька людей, які можуть постраждати там, можуть зупинити собою ту лавину насилля, яка насувається на Україну\”, – вважає політик.

Луценко зазначив, що керівництво країни повинно поставити перед силовиками задачу \”зачистити\” будівлі облдержадміністрацій у Луганську та Донецьку, а також встановити державний прапор та почати діалог. \”Але діалог має бути з позиції сили\”, – уточнив він, зазначивши що правоохоронцям, які захищатимуть суверенітет країни, у свою чергу, потрібно надати соціальні гарантії – підвищити зарплату та застрахувати їхні життя.

\”Військові знають, як це робити. Вони чекають цього наказу. Але це дуже важко взяти на себе такий наказ (застосовувати силу проти сепаратистів – ред..)\”, – підкреслив Луценко.

Українська правда

peredplata