На сході України загинули 78 людей

Через недогляд силовиків у східних регіонах України сепаратисти заволоділи великою кількістю одиниць зброї. В результаті від їхніх рук загинули 78 людей, стверджують у Генпрокуратурі.

На сході України загинули 78 людей

За даними Генеральної прокуратури України, від рук сепаратистів на Сході України загинули 78 людей. Про це заявив начальник Головного управління Генпрокуратури з нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Микола Гошовський в ефірі \”5 каналу\” в середу, 14 травня. Він констатував, що сепаратистам вдалося заволодіти зброєю через халатне ставлення правоохоронних органів.

\”У нас ситуація, коли в Луганській області заволоділи понад двома тисячами одиниць зброї. Ця зброя почала активно використовуватися. Наразі ми можемо констатувати, що загинуло 78 людей від застосування вогнепальної зброї, яка потрапила до рук терористів\”, – наводить слова Гошовського інформагенція \”Інтерфакс-Україна\”. Представник Генпрокуратури, щоправда, не уточнив, чи йдеться про жертви тільки серед мирних мешканців.

Порушено понад 60 кримінальних справ

За його словами, через неналежне виконання правоохоронцями своїх обов\’язків порушено 14 кримінальних справ. Також Гошовський повідомив, що, крім убивств, на сході сталося 125 випадків захоплення заручників. Зафіксовано і привласнення матеріальних цінностей – від грошей до нафтопродуктів.

Загалом за час проведення антитерористичної операції у східних регіонах країни до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 62 кримінальних провадження. Вони пов´язані з терактами, диверсіями, захопленнями будівель та зброї, нападами на військовослужбовців. Про це розповів начальник Головного управління Генпрокуратури з нагляду за дотриманням закону у військовій сфері Петро Візнюк в ефірі \”5 каналу\” у середу, 14 травня.
Джерело: dw.de

peredplata