Які далекі вони від народу…

Які далекі вони від народу…Позачергові вибори президента України і мера Чернівців відобразили одну і ту ж проблему нашої держави і нашої нації.
Революція Гідності, Майдани і смерті за нашу і вашу свободу нічому нас не навчили. Ми знову і знову наступаємо на одні й ті ж українські граблі. Навіть війна нічому нас не навчить. Ми вже стоїмо на порозі непоправного лиха. Вже московський чобіт топче український Крим. Уже палають міста і села Донбасу. Вмирають молоді юнаки. Путін труїть Одесу і одеситів. А ми далі за своє…
Чому, скажіть, будь ласка, не можуть домовитися десять політиків, хто з них буде правити Україною?..
Адже мільйони простих людей уже вітаються по всій Україні з Заходу на Схід і з півночі на Південь «Слава Україні! Героям Слава!».
Та за це Степан Бандера готовий би був загинути ще раз. А політики наші навіть не хочуть пожертвувати жодною цукеркою «Рошену». Вони роз’єднують націю тоді, коли навіть Путін її об’єднує. Під час виборів обливають одне одного помиями та ні на крок не поступаються одне одному.
Навіть тепер, коли донецькі проблеми почали вирішуватися і можна б було вибрати президента в одному турі, аби не наражатися на ризик зриву Росією процесу народного волевиявлення, політики не знаходять спільної мови.
Вони ще не розуміють викликів, які ставить перед нами час?
Якщо ні, то вони дурні і ми не повинні їх обирати. Якщо розуміють і не прагнуть зробити нації добро, то вони — вороги, а не поводирі наші. Якби Тимошенко, Порошенко, Тягнибок, Ярош, Ляшко, Богомолець, Гриценко сіли за один стіл і між собою вирішили, хто залишається, то українці за такого кандидата віддали б не менше 90 відсотків голосів. Невже ми, прості люди, це розуміємо, а вони ні?!
Не вірю! Тому дуже шкодую, що не можемо все ж таки задушити у собі жабу. На всіх рівнях — від президента до сільського голови.
Наприклад, на мера міста Чернівці від патріотичних сил йдуть Каспрук (ВО «Батьківщина»), Коломієць (УДАР), Мельничук (ВО «Свобода»), Кишлярук («Громадянська позиція»), Дорош, Олексюк та інші. Всі разом створюють небезпеку повернення до влади регіонала Михайлішина. Думаєте, вони не усвідомлюють, що роблять? Усвідомлюють, але не роблять інакше. Бо ми їм їхні амбіції, їхні нечесні ігри з народом прощаємо. Якби після ганебного програшу кожного з них з тріском вигнали з партії, то вони б наступного разу думали, що діють. Їх саме виганяти треба, бо добровільно не підуть. Надалі шкодитимуть.
Прикро і страшно, що навіть смерті Небесної Сотні, загроза війни не навчили нас по-справжньому любити свою націю, свою Україну, свою волю…
Петро КОБЕВКО

peredplata