ГПУ затримала сина голови Апеляційного суду Києва

Він є автором SMS-повідомлень, у яких містились вказівки про прийняття рішень у судових справах, що розглядаються судовою інстанцією

Генеральна прокуратура України спільно з СБУ 02 липня затримала сина голови Апеляційного суду м. Києва Антона Чернушенка – Дмира Чернушенка, який є автором SMS-повідомлень з вказівки про прийняття рішень у судових справах, повідомила прес-служба ГПУ.

\”Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ 02 липня 2015 року в порядку ст. 208 КПК України затримано автора SMS-повідомлень, який є сином голови Апеляційного суду м. Києва А. Чернушенка. У вказаних SMS-повідомленнях містились вказівки про прийняття рішень у судових справах, що розглядаються Апеляційним судом м. Києва, які отримував суддя Апеляційного суду м. Києва А. Чернушенко\”, – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що упродовж січня 2013 – червня 2015 років Д. Чернушенко, зі свого мобільного телефону надсилав SMS-повідомлення судді Апеляційного суду м. Києва – А. Чернушенку із вказівками щодо прийняття рішення у справах, які перебувають на розгляді у вказаному суді.

Надалі, зазначили в ГПУ, А. Чернушенко вчиняв втручання в автоматизовану систему документообігу суду «АСЕД Апеляція» з метою штучного розподілу справ та визначення себе головуючим чи суддею у складі колегії, яка розглядає вказану справу, щоб мати змогу постановляти завідомо неправосудні рішення (ухвали).

\”На даний час затриманий знаходиться в СІЗО, упродовж 24 годин після затримання йому має бути оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, після чого готуватимуться документи для звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу\”, – підкреслили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 30 червня ВР дозволила заарештувати голову Апеляційного суду Чернушенка.

Раніше Генпрокурор Віктор Шокін та в.о. голови СБУ Василь Грицак повідомили, що в Чернушенка вилучено $6,5 тис., приблизно 30 тисяч гривень, ключі від 5 машин, зареєстрованих на його родичів, картки на пальне (14 тонн).

Шокін наголосив, що голова Апеляційного суду відмовляється давати свідчення щодо походження вилучених у нього коштів та цінностей.

Тим часом, сам Чернушенко запевняє, що всі вилучені в нього кошти та речі належать йому по праву і жодного відношення до корупції не мають.

24 червня ГПУ повідомила Чернушенку про підозру.

Також Антон Геращенко опублікував \”корупційне\” листування Чернушенка.
Тиждень.ua

peredplata