У Миколаєві напали на журналіста. Міліція шукає злочинців

У Миколаєві напали на журналіста. Міліція шукає злочинцівРозслідування за фактом нападу на миколаївського журналіста – на контролі
Серед версій, які розглядаються слідством, основними є: пограбування, замах на умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, та замах на умисне вбивство, вчинене внаслідок професійної діяльності журналіста.

Нещодавно на Миколаївщині стався напад на співробітника одного з місцевих Інтернет-видань, в результаті якого журналістові були завдані тілесні ушкодження, а також викрадені мобільні телефони потерпілого, диктофон та редакційний фотоапарат.
Слідчими порушена кримінальна справа за фактом скоєння замаху на умисне вбивство та розбійного нападу на представника ЗМІ. Хід її розслідування перебуває на постійному контролі керівництва УМВС України в Миколаївській області.
Слідством установлено, що в день нападу потерпілий пізнього вечора повертався додому пішки. Маршрут його руху пролягав через досить неосвітлені та безлюдні ділянки Заводського та Ленінського районів Миколаєва.
Можливий шлях руху журналіста був повністю обстежений правоохоронцями у пошуках можливого місця скоєння розбійного нападу. Під час проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів працівники міліції працюють над встановленням обставин скоєння злочину та можливих його свідків.
Серед версій, які розглядаються слідством, основними є: пограбування, замах на умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, та замах на умисне вбивство, вчинене внаслідок професійної діяльності журналіста.
Злочини, скоєні стосовно працівників ЗМІ, знаходяться на постійному контролі керівництва УМВС та МВС України. При цьому не залишаються поза увагою правоохоронців і протиправні посягання на права та законні інтереси кожного українського громадянина, незалежно від його національної, професійної чи будь-якої іншої приналежності. Саме тому кожен факт скоєння злочину стосовно особи концентрує на собі максимум зусиль правоохоронців, спрямованих на розкриття злодіяння та затримання зловмисників.
У зв’язку з тим, що раніше до ОВС не надходило жодної заяви або повідомлення про отримання журналістом погроз через його професійну діяльність, УМВС України в Миколаївській області звертається до представників засобів масової інформації та громадян із проханням надати допомогу у відпрацюванні версії щодо замаху на умисне вбивство журналіста через його діяльність.
Якщо хтось володіє інформацією, що може свідчити про скоєння злочину саме через публікації на резонансні теми, необхідно надати до міліції перелік цих матеріалів для їх використання під час проведення досудового слідства.
УМВС України в Миколаївській області звертається до громадян, які можуть надати допомогу у розкритті злочину, скоєного проти працівника Миколаївського Інтернет-видання, із проханням надати відому їм інформацію до Ленінського РВ УМВС України в Миколаївській області за телефонами (0512)21-61-11, 21-61-92 або 102. Конфіденційність та винагорода за достовірну інформацію гарантовані.

УЗГ МВС України

peredplata