Генпрокуратура порушила справу проти Богатирьової

Провадження проти екс-чиновниці розпочато за статтею за ч. 5 ст. 191 привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Генпрокуратура порушила справу проти Богатирьової

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти екс-глави Міністерства охорони здоров\’я України (МОЗ), екс-віце-прем\’єра Раїси Богатирьової. Це випливає з повідомлення прес-служби Генпрокуратури. Пише \”Дзеркало тижня\”.

\”Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу, порушену за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони здійснені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України за фактом розтрати державних коштів службовими особами Міністерства охорони здоров\’я України, в тому числі особисто колишнім міністром охорони здоров\’я України\”, – йдеться в повідомленні.

За даними Головного слідчого управління Генпрокуратури, мова йде про розтрату 63,5 млн грн при здійсненні протягом 2011-2013 рр. закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення та обладнання за значно завищеними цінами, а також коштів у сумі 279 млн грн, які було використано в першій половині 2013 р. на закупівлю інсулінів \”Індар\” у ЗАТ \”З виробництва інсулінів \”Індар\”.

Окрім того, Головним управлінням захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом здійснення посадовими особами Міністерства охорони здоров\’я України кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

\”Так, під час прокурорської перевірки встановлено, що зазначені посадові особи умисно, всупереч забороні Державної служби України з лікарських засобів на реалізацію, зберігання та застосування імунобіологічних препаратів, безпідставно перерахували товариству бюджетні кошти на загальну суму 6,4 млн грн\”, – повідомили у ГПУ.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура м. Києва.

peredplata