Рада призначила нового главу МЗС, НБУ та генпрокурора

Верховна Рада призначила Павла Клімкіна главою МЗС, а Віталія Ярему – генпрокурором, Гонтарєву – головою НБУ. Можливий саморозпуск парламенту, про який говорили напередодні, обговорювати у четвер не планують.

Рада призначила нового главу МЗС, НБУ  та генпрокурораНовим генеральним прокурором став Віталій Ярема, за якого проголосували 329 депутатів.
Народні депутати України більшістю голосів підтримали призначення першого віце-прем\’єра Віталія Яреми на посаду Генерального Прокурора України. Відповідну постанову Президента України Петра Порошенка підтримали 329 парламентаріїв (при необхідному мінімумі в 226 голосів) на засіданні Верховної Ради сьогодні, 19 червня.

\”Докладу всіх своїх зусиль і можливостей, щоб захистити людей\”, – сказав Ярема з трибуни парламенту.
Він також висловив свою повагу виконуючому обов\’язки генерального прокурора Олег Махніцький, який був призначений на цю посаду в кінці лютого 2014 року.

Рада призначила нового главу МЗС, НБУ  та генпрокурораМіністром закордонних справ став посол України в Німеччині Павло Клімкін.
Народні депутати більшістю голосів підтримали призначення Павла Клімкіна міністром закордонних справ України.
Постанову Президента про призначення підтримали 335 парламентаріїв при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Нагадаємо, 18 червня Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту проект постанови про призначення посла України в Німеччині Павла Клімкіна на посаду глави зовнішньополітичного відомства.

Також більшістю голосів було підтримано проект постанови Президента про звільнення Андрія Дещиці від виконання обов\’язків голови МЗС. Відповідне рішення підтримали 319 парламентаріїв.

Рада призначила нового главу МЗС, НБУ  та генпрокурораНародні депутати більшістю голосів підтримали призначення Валерії Гонтарєвої на посаду Голови Національного банку України.
Постанову президента про призначення підтримали 349 парламентарів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Водночас більшістю голосів, було підтримано проект постанови про звільнення Степана Кубіва від виконання обов\’язків Голови НБУ. Відповідне рішення підтримали 320 парламентаріїв.

Проект постанови про призначення Валерії Гонтарєвої Головою НБУ Президент України Петро Порошенко вніс до парламент18 червня.

Стаж роботи Валерії Гонтарєвої у фінансовій та банківській сферах перевищує 20 років. На даний момент вона займає посаду голови ради директорів групи Інвестиційний Капітал Украінa. До цього вона виконувала обов’язки голови правління ING Bank, дочірньої компанії голландського банку ING.

Напередодні Степан Кубів написав заяву про відставку з поста Голови Нацбанку.
Джерело

peredplata