В СБУ мають докази причетності до знищення пасажирського літака на Донбасі ГРУ та ФСБ РФ

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази прямої причетності Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії до збиття малазійского авіалайнера над Донбасом, заявив в ефірі \”Радіо Свобода\” заступник голови СБУ Віктор Ягун.

\”Ми кажемо прямо: за цим стоять ГРУ генштабу Росії, яке безпосередньо керує процесом передачі важкого озброєння терористам, й ФСБ Росії, які курують передачу легкого озброєння, що раніше належало українській армії з Криму\”, – сказав Віктор Ягун.

Коментуючи співпрацю із учасниками міжнародного розслідування причин катастрофи пасажирського літака над територію України, заступник голови СБУ сказав: \”Ми їм передаємо докази, які ми отримали у встановлений законом і міжнародним правом способом\”.

\”У нас є і свідки, і фото, і відео. У нас щодня проходять консультації з іноземними партнерами, які ведуть розслідування цього терористичного акту. Ми відкриті для світу. Ми запрошували і представників Росії, але поки ми тільки чуємо голослівні звинувачення на нашу адресу\”, – наголосив він.

Також Віктор Ягун нагадав, що \”США опублікували супутникові знімки, які повністю показують звідки ракета була запущена, її траєкторію, а також в якому місці ракета зустрілася з літаком і куди літак упав\”.

\”Над цим місцем щодня пролітає до 90 супутників і сховати щось неможливо\”, – наголосив заступник безпекового відомства.

Нагадаємо, малайзійський літак, що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 людей. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за ймовірної підтримки Росії. Наразі офіційна Москва свою причетність заперечує і покладає відповідальність на українську сторону.
УНН

peredplata