Хакери Anonymous оголосили Росії кібервійну

Хакерське угруповання Anonymous офіційно оголосило уряду Росії кібервійну.

Ми вирішили провести операцію спеціально для вас. Ви, напевно, пам’ятаєте, як у 2018 році наш гурт зламав сайт “Роскомнагляду”? Містер Путін, ви пам’ятаєте, як програли Афганістану? Тепер ми злили дані Міноборони Росії. Це лише питання часу, коли ми виявимо бруд, який ви намагаєтеся приховати від суспільства, якому підло брешете. Ми покажемо кожен скелет у шафі. Зараз ми вимагаємо відновити права українського народу та піти у відставку, – йдеться у відео.

Хакери оприлюднили базу даних із телефонами, поштами та іменами співробітників Міноборони РФ. Про це організація повідомила у Twitter . Також у твіті вказано посилання, за яким можна завантажити базу даних.

Також стало відомо, що в Росії не відкривається сайт Роскомнагляду, а на телеканалах звучить українська музика – Міністерство цифрової трансформації України вважає, що за цим можуть стояти хакери з Anonymous. 

Дослівно: “Ліг сайт Роскомнагляду, а на російських телеканалах грає українська музика Припускають, що це справа рук хакерів з Anonymous, які продовжуютМінцифри ь зламувати російські сервіси та вебсайти”.

Anonymous – це децентралізована група активістів та хактивістів, їх метою є вільний та доступний Інтернет. Ця група відома організацією DDoS-атак, зломом сайтів урядів та платіжних систем.

Детальніше: https://socportal.info/ua/news/khakery-anonymous-obratilis-k-putinu/

peredplata