У Чернівцях відбуваються суди проти журналістів і ЗМІ

У Чернівцях відбуваються суди проти журналістів і ЗМІ. Один із них був вчора у Шевченківському райсуді. Журналіста ТВА Івана Гончарюка подав до суду заступник прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук.
Причиною позову став сюжет про «Сокирянське Межигір’я», де журналіст відзняв маєтки і палаци колишніх і теперішніх володарів району, прокурорів і їм подібних. Люди говорили, що «господарі життя» на Бессарабії вже забрали все: землю, небо, сонце і воду. Через їхні помістя, які виходять на береги Дністра, простим смертним неможливо добратися до води. Аби так було, можновладців «кришують» (дахують) різні структури. Казали й про правоохоронців.
На берегах Дністра є маєтки суддів і прокурорів. Прокурор Банчук подав позов проти журналіста Івана Гончарюка.
Журналісти провідних ЗМІ області з’явилися до суду. Всього їх було 23. У зв’язку з тим, що один із захисників журналіста (а їх є 4) не встиг ознайомитися зі справою, суддя перенесла засідання на 29 серпня на 14.00.
Аби розібратися у правдивості підняття теми про «Сокирянське Межигір’я» на Дністрі, журналісти висловили слушну думку: провести виїзні слухання суду на березі Дністра, біля маєтків і палаців можновладців, суддів, прокурорів та інших, хто за чесно зароблені гроші звів там палаци, хто перекрив людям доступ до води, хто заграбав землю і воду, хто жирує на наших бідах і негодах. Якщо таких палаців там не виявлять, тоді судити журналістів. А якщо ці маєтки з яхтами там є, то судити тих власників, котрі незаконно їх придбали.
Для того, аби суд був народним, запросити на виїзне засідання жителів прилеглих сіл і міст, членів всіх рад Майдану, воїнів добровольчих батальйонів з АТО, увесь «Правий сектор», бійців самооборони і чесних прокурорів на чолі з генпрокурором Яремою.
Ото суд буде народним!
Петро Кобевко

peredplata