Міліція Чернівців врятувала російську журналістку від побиття військовими матерями

Міліція Чернівців врятувала російську журналістку від побиття військовими матерямиКілька днів у Чернівецькій області перебувала кореспондент журналу «Русскій репортьор» Ольга Тімофєєва. Вона зустрілася з мером міста Олексієм Каспруком, головою облради Михайлом Гайничеру, начальником управління ОДА Мариною Тимофійчук.
Побувала журналістка і в селі Волока, де розмовляла з жителями, сільським головою. Говорила, що має редакційне завдання писати про те, як зупинити війну на сході України.
Кілька разів за два дні Ольга навідувалася до солдатських матерів, які влаштували пікет перед колишнім 300-м полком. Вона задавала питання, які насторожили людей. Коли люди запитали, хто вона, та відповіла, що журналіст з Москви. Але категорично відмовилася показати посвідчення. Поведінка Ольги викликала обурення матерів, які і без її участі були збуджені та емоційні. Адже вони виступали проти війни і за те, аби їхніх дітей не брали на фронт АТО.
Чомусь журналістка ці емоції збурила ще сильніше. Матері почали говорити, що винними у війні є Путін, Росія та нечесні російські журналісти. Вони забрали у Ольги диктофон та фотоапарат. Тільки завдяки коректним професійним діям міліції вдалося пригасити конфлікт.
Журналістку запросили до Першотравневого відділу міліції (цим врятували від материнських стусанів), повернули їй фотоапарат і диктофон. Всі записи та знімки неушкоджені.
Після теплої розмови та з’ясування обставин журналістку відпустили.
Сподівалися, що Ольга після таких пригод у Чернівцях поїде до Москви. Але яким було здивування, коли Ольга подякувала правоохоронцям за охорону, лояльність і культуру спілкування та виїхала до… Львова.
Петро Кобевко

peredplata